Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σοφία Ζαχαράκη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Μαρακές: «Ο...

Σοφία Ζαχαράκη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Μαρακές: «Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης»

Σοφία Ζαχαράκη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Μαρακές: «Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης»
Celestyal Cruises

«Παρά τις νέες διεθνείς προκλήσεις, η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα στον τουρισμό, αγγίζοντας τα έσοδα της χρονιάς-ρεκόρ του 2019, καθιστώντας τη χώρα μας πρωταθλήτρια στην παγκόσμια τουριστική ανάκαμψη». Τα παραπάνω τόνισε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 117η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στις 24-25 Νοεμβρίου στο Μαρακές. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, πέραν την συμμετοχής στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, ασκεί και την Προεδρία στην Επιτροπή Ευρώπης του Οργανισμού. 

Σοφία Ζαχαράκη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Μαρακές: «Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης»

Η κ. Ζαχαράκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παγκοσμίως καινοτόμο πρόγραμμα που εισάγεται από φέτος στα ελληνικά δημοτικά σχολεία και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει μάλιστα αναγνωρισμένη βέλτιστη πρακτική για την τουριστική ακαδημία του ΠΟΤ. 

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στο σχέδιο για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στη διαφοροποίηση με τις εναλλακτικές και θεματικές μορφές, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση.  

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές προτάσεις για την επίτευξη συμφωνίας για τη δημιουργία διεθνούς Ομάδας Δράσης με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του παγκόσμιου τουρισμού είχαν ευρεία αποδοχή.  

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις εργασίες του Συμβουλίου, η Υφυπουργός είχε μία ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, αρμόδιο για διεθνείς υποθέσεις, κ. Sultan Al Musallam. Κατά τις συνομιλίες τους επισημάνθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας στον τουρισμό και συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς όπως ο πολιτιστικός, αθλητικός και γαστρονομικός τουρισμός, η βιωσιμότητα και η τουριστική κατάρτιση, καθώς και η διεξαγωγή διμερών δράσεων. 

Η Υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: 

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο τουρισμός αντιμετώπισε πρωτοφανείς προκλήσεις: πανδημία, ενέργεια, ακρίβεια, πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησαν τη μεγαλύτερη δοκιμασία στην ιστορία του. Παρά τις δυσκολίες όμως, ο παγκόσμιος τουρισμός ανέκαμψε, με τον ελληνικό τουρισμό να αναδεικνύεται πρωταθλητής στην ανάκαμψη αυτή, καθώς είμαστε μία από τις λίγες χώρες που φέτος φτάνουμε τα επίπεδα εσόδων πριν από την πανδημία. Μαζί με τους συναδέλφους των άλλων χωρών μιλήσαμε για το μέλλον του τουρισμού και είχα την ευκαιρία να αναδείξω τις βασικές προτάσεις και δράσεις μας, ειδικά για τα θέματα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της βιωσιμότητας αλλά και της τουριστικής εκπαίδευσης. Ο ελληνικός τουρισμός, κατά τη διάρκεια των πολλαπλών κρίσεων των τελευταίων ετών, απέδειξε ότι μπορεί να υπερβεί κάθε εμπόδιο. Συνεχίζοντας με σχέδιο και ουσιαστική συνεργασία με όλους τους εταίρους μας, εγχώριους και διεθνείς, μπορούμε να φτάσουμε -και θα φτάσουμε- ακόμα πιο ψηλά την νέα χρονιά.»  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.