Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Η Δήλος στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. ALPHA MISSION – ΔELOS»

«Η Δήλος στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. ALPHA MISSION – ΔELOS»

«Η Δήλος στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. ALPHA MISSION – ΔELOS»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα Yehudi Menuhin του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παρουσία της προέδρου του, κα Ρομπέρτα Μέτσολα, η εκδήλωση με τίτλο “ALPHA MISSION – ΔELOS & Οι [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές”, όπου προβλήθηκε η συναυλία κλασικής μουσικής που διοργανώσαμε στις 30 Μαΐου 2022 στη Δήλο με στόχο την προστασία της ζωής του πλανήτη Γη.

Η ημερομηνία αυτή σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του ALPHA MISSION – ΔELOS με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο. Μια πρωτοβουλία του World Human Forum και της πρόεδρου του Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, που συνδυάζει τις δυνάμεις της μυθολογίας, της τέχνης, του διαστήματος και της τεχνολογίας για να ευαισθητοποιήσει το κοινό, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την επείγουσα ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρομπέρτα Μέτσολα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Δήλο, την όποια και επισκέφθηκε από τη Μύκονο το φετινό καλοκαίρι με την οικογένεια της, τονίζοντας ότι η Δήλος – όπου γεννήθηκαν δύο θεοί, ο Απόλλωνας και η Άρτεμις- μέρος ενός νησιωτικού συμπλέγματος, πρέπει να προστατευθεί από την απειλή της κλιματικής κρίσης, στέλνοντας το μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ”χρειάζεται να κάνουμε πολλές επενδύσεις για να διατηρήσουμε τόσο σημαντικούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους”.  

Συμβολική ήταν η επιλογή της αίθουσας Yehudi Menuhin του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, μιας και ο κορυφαίος μουσικός ήταν και επίτιμος πολίτης Μυκόνου.

Το Δήμο Μυκόνου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου κ. Βαγγέλης Πελέκης.

Στην εκδήλωση, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, παρευρέθηκαν οι αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Εύα Καϊλή και κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Θοδωρής Ζαγοράκης, Εμμανουήλ Φράγκος, ο Πρέσβης Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσης Καλαμβρέζος, ο Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου Αρχιμανδρίτης Φιλάδελφος Καφαλής, καθώς και η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Yehudi Menuhin στις Βρυξέλλες, κα Marianne Poncelet. 

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

« Σήμερα είναι πραγματικά μια σπουδαία στιγμή για τη Δήλο και τη Μύκονο στη σύγχρονη εποχή. Η εκδήλωση αναδεικνύει την ισχυρή μας πολιτιστική ταυτότητα και τη δυναμική του πολιτισμού ως μέθοδος προβολής του τόπου μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ευρωβουλευτή κα. Μαρία Σπυράκη για τη διοργάνωση αυτής της προβολής στην οποία παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρομπέρτα Μέτσολα.

Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω τη σημειολογία της σημερινής ημέρας, καθότι ενώ ο πρώτος πύραυλος στο φεγγάρι ονομάστηκε Απόλλων και η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή θα ταξιδέψει το 2025 με τον πύραυλο Άρτεμις, σήμερα, απογειώθηκε ο πρώτος δοκιμαστικός πύραυλος Άρτεμις 1.

Είναι ξεκάθαρο ότι η πλούσια παράδοση και ιστορία του νησιού μας προσελκύουν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και βρίσκονται στο επίκεντρο της δικής μας ισχυρής βούλησης για περαιτέρω ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού μας χαρακτήρα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.