Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ αθλητικές, τουριστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις του Οκτωβρίου

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ αθλητικές, τουριστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις του Οκτωβρίου

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο τέσσερις διεθνείς αθλητικές, τουριστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις και ειδικότερα το Navarino Challenge 2022, το 3o Aegean Yachting Festival, το 12ο  και τα Cretan Taste Awards 2022.

Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σταθερά καινοτόμες δράσεις εξωστρέφειας, που προβάλουν το εμπλουτισμένο και πολυποίκιλο ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενδυναμώνουν τη φήμη των επιμέρους προορισμών της χώρας και συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

To Navarino Challenge 2022 διοργανώνεται φέτος για 10η χρονιά από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου στο Costa Navarino και την Πύλο, στην Μεσσηνία. Πρόκειται για κορυφαίο αθλητικό event με περισσότερες από 30 διεθνείς βραβεύσεις, που έχει ως βασικό στόχο την προώθηση του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, σε πάνω από 10 ολυμπιακά αθλήματα και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνονται αγώνες δρόμου 21,1 χλμ., 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. (για παιδιά), αγώνες επίδειξης τένις, μπάσκετ για ΑΜΕΑ και τουρνουά 4Χ4, τουρνουά beach volley ποδηλατάδα στην Βοϊδοκοιλιά και στον καταρράκτη Καλαμάρη, καγιάκ στην Σφακτηρία και αγώνες τρεξίματος στην άμμο, μαθήματα κολύμβησης, κωπηλασίας, kick boxing, πυγμαχίας, ποδοσφαίρου, ενόργανης γυμναστικής, γκολφ και αναρρίχησης, συνεδρίες γιόγκα και πιλάτες, κ.ά. Στο event αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 2.700 αθλητές όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τις ίδιες ημερομηνίες, θα πραγματοποιηθεί στη νέα μαρίνα της Ρόδου το 3o Aegean Yachting Festival, στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότερες από 20 εταιρείες ναύλωσης και παρεχόμενων υπηρεσιών υποστήριξης σκαφών, κατασκευάστριες εταιρείες σκαφών και premium brands παγκόσμιου βεληνεκούς, θα παρουσιαστούν πάνω από 40 νέα σκάφη, ενώ αναμένεται να το επισκεφθούν περίπου 10.000 άτομα. Φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με την έκθεση σκαφών αναψυχής Grand Pavois του La Rochelle Γαλλίας, την 5η μεγαλύτερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του Νότιου Αιγαίου και ειδικότερα της Ρόδου, ως ατμομηχανής στον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας και σταυροδρόμι των χωρών της νοτιοανατολικής Μεσογείου στον κλάδο του yachting.

Το 12ο Catamarans Cup θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 29 Οκτωβρίου με αφετηρία και τερματισμό την μαρίνα Αλίμου στην Αττική και ενδιάμεσες στάσεις στον Πόρο, το Πόρτο Χέλι, το Παράλιο Άστρος και το Ναύπλιο. Είναι ένας διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ιστιοφόρων σκαφών τύπου καταμαράν, που συνδυάζει τη διασκέδαση ενός αγώνα με χαλαρωτικές διακοπές στα ελληνικά νησιά, ειδικά σε περίοδο εκτός υψηλής τουριστικής σεζόν. Σε αυτόν συμμετέχουν αθλητές κάθε επιπέδου, που θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους και την οικογένειά τους, την εμπειρία ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα με τον πιο ασφαλή, άνετο και ίσως τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο. Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 30 σκάφη με περίπου 300 ιστιοπλόους από 18 χώρες, ενώ σε όλα τα λιμάνια τερματισμού θα διοργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις για την απονομή επάθλων στους νικητές.

Τέλος, στις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης η τελετή απονομής των Cretan Taste Awards 2022. Η διοργάνωση αποσκοπεί στην επιβράβευση των καλύτερων εστιατορίων κρητικής κουζίνας, επιχειρήσεων που προσφέρουν αυθεντικά προϊόντα του νησιού, καθώς και πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη διατήρηση και την προβολή της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας και παράδοσης. Τα βραβεία χωρίζονται σε 6 ενότητες (χώροι εστίασης, χώροι, δράσεις & φορείς, παραγωγοί, προϊόντα και ποτά) με επιμέρους υποκατηγορίες βραβείων σε κάθε ενότητα. Η επιτροπή αξιολόγησης, με πρόεδρο την Ομότιμη Eρευνήτρια και τέως Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Κατερίνα Πολυμέρου-Καμηλάκη, συγκροτείται από σημαίνοντες εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, των επιχειρήσεων εστίασης και των επαγγελματικών φορέων του νησιού, κορυφαίους Έλληνες και ξένους chef και sommelier, καθώς και έγκριτους δημοσιογράφους γαστρονομίας.