Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τα εγκαίνια του Ελληνικού από τον Κ. Μητσοτάκη

Τα εγκαίνια του Ελληνικού από τον Κ. Μητσοτάκη

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εμβληματικού project του Ελληνικού, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογένειας Λάτση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού επιχειρείν που συμμετέχουν και στην επένδυση, πολιτικοί αλλά και εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην κατασκευή του έργου.

Ήδη, το έργο έχει εισέλθει σε πορεία κατασκευής, με τα έργα υποδομής να βρίσκονται σε εξέλιξη, το κτίριο ΑΜΕΑ υπό κατασκευή και τον διαγωνισμό για το αθλητικό κέντρο να είναι σε φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όπως δήλωσε προσφάτως ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, μέχρι το τέλος του έτους θα βγουν στον αέρα μεγάλοι διαγωνισμοί έργων που θα αναπτύξει η Lamda Development στην έκταση του Ελληνικού.

Πρόκειται για το Marina Galleria, το retail park της Fourlis και το Vouliagmeni Mall, στην πλευρά του ακινήτου που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προϋπολογισμού 130 και 350 εκατ. ευρώ αντίστοιχα καθώς και το αθλητικό κέντρο προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε προσφάτως ο κ. Αθανασίου, “τηρουμένων των αναλογιών προχωράμε πολύ καλά για μίας τέτοιας πολυπλοκότητας, έργο. Έχουμε προχωρήσει με όλες τις μελέτες. Αυτό φαίνεται άλλωστε διά γυμνού οφθαλμού τόσο με το κτίριο ΑΜΕΑ (που εκτελείται από την ΕΚΤΕΡ) που θα καταφέρουμε να παραδώσουμε στο τέλος φθινοπώρου του 2023, αλλά και τα έργα υποδομής και ειδικότερα την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος (εκτελείται από την AVAX)”.

Επίσης, προχωρά η ανάδειξη της παραλίας του Αγίου Κοσμά, η διευθέτηση των ρεμάτων Τραχώνων και Αεροδρομίου (Ευρυάλης).Όσον αφορά τον υπόλοιπο σχεδιασμό, στο τελευταίο εξάμηνο του 2025, η εταιρεία έχει ως στόχο να έχουν ολοκληρωθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο, η αναβάθμιση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, τα παραθαλάσσια διαμερίσματα και η Riviera Galleria.

Τέλος, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2026 θα έχει πραγματοποιηθεί η ανέγερση του ουρανοξύστη Riviera Tower και μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς θα ολοκληρωθεί το mall της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ο πύργος μεικτής χρήσης με τη Brooklane (70%), παράλληλα με τα γραφεία, τις κατοικίες στο πάρκο και τα υπόλοιπα διαμερίσματα, καθώς και οι χώροι εστίασης και λιανικού εμπορίου.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκσκαφές του Marina Tower, του πρώτου πράσινου πύργου κατοικιών που θα χτιστεί στη χώρα μας, ο οποίος θα εκτείνεται σε 50 ορόφους και θα έχει 170 διαμερίσματα.

Όσον αφορά τα ξενοδοχειακά projects, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί ο operator του ενός από τα δύο ξενοδοχεία που θα αναπτύξει η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με τη Lamda καθώς και το όνομα του αρχιτεκτονικού γραφείου που θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.