Αρχική Αθλητικά Ολοκληρώθηκε το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ολοκληρώθηκε το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ο 40ος,ιστορικός αγώνας υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον», μήκους 245 χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκε αφήνοντας για ακόμη μια χρονιά, απίστευτες στιγμές συγκίνησης, χαράς, ικανοποίησης και ενθουσιασμού, στους δρομείς που συμμετείχαν στην φετινή, επετειακή, διεξαγωγή του. Άξια συγχαρητηρίων ήταν, η αθρόα προσέλευση των κατοίκων της Σπάρτης, στο σημείο τερματισμού των 245 χιλιομέτρων του αγώνα, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επευφημούσαν τους δρομείς που έφταναν στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα. Ακόμη και κατά την διάρκεια των τερματισμών που έλαβαν χώρα τις μεσημεριανές ώρες, όπου η θερμοκρασία άγγιζε τους 30 βαθμούς!

Αυτός βέβαια ήταν και ο λόγος όπου αρκετοί από τους υπεραθλητές αναγκάστηκαν να αναστείλουν τον αγώνα τους, καθώς εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες, απειλούνταν ασφυκτικά και από το χρονικό όριο των 36 ωρών.

181 οι δρομείς που τερμάτισαν!

Παρ όλες τις ψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, 181, δρομείς τερμάτισαν την διαδρομή του αγώνα από την Αθήνα στην Σπάρτη εντός χρόνου, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία τον δύσκολο αυτόν άθλο.

Στις 3 πρώτες θέσεις του αγώνα τερμάτισαν: 1ος τερμάτισε ο Έλληνας Φώτης Ζησιμόπουλος (Νο.255)  με χρόνο 21:00.50, ξεπερνώντας το 3ο ρεκόρ της διοργάνωσης του ιστορικού αγώνα, που κατείχε ο Γιάννης Κούρος.  19 λεπτά αργότερα ακολούθησε ο Ιάπωνας «Somiya Toru» (Νο.228), οποίος έσπασε και αυτός αντίστοιχα τον 4ο καλύτερο χρόνο, και μία ώρα αργότερα τερμάτισε το μεγάλο φαβορί του αγώνα που ήταν και ο φετινός νικητής του Badwater, Ιάπωνας «Ishikawa Yoshihinko»(Νο.238) ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους κατοίκους της Σπάρτης.

Εντυπωσιακές ήταν και οι επιδόσεις των Ελλήνων δρομέων, όπου συνολικά, τερμάτισαν 23 άντρες και 5 γυναίκες. Από αυτούς, οι τρεις πρώτοι ήταν εντός της πρώτης τριαντάδας. 

Πρώτος Έλληνας τερμάτισε ο μεγάλος νικητής του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ , Φώτης Ζησιμόπουλος, δεύτερος ο Χάρης Βακούλας (Νο.233) στην 17η θέση και τρίτος ο Κώστας Κωνσταντόπουλος (Νο.290) στην 30η. Συνολικά τερμάτισαν 23 Έλληνες άνδρες αθλητές.

Έκπληξη η κατηγορία Γυναικών

Στην κατηγορία των γυναικών την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Dzaviza Diana (Νο.66) από τη Λετονία η οποία ήταν η νικήτρια του 39ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κάνοντας το δεύτερο καλύτερο χρόνο στην κατηγορία των γυναικών. Στην 2η θέση τερμάτισε η Lizak Marisa (Νο.201) από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Morgan Micah (No.112) στην 3η θέση επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αμφότερες τερμάτισαν εντός 12αδας στην γενική κατάταξη, με την πρώτη να καταλαμβάνει την 6η θέση, και οι άλλες δύο την 8η και 12η .

Στην κατηγορία των Ελληνίδων αθλητριών , συνολικά τερμάτισαν 5 , με τις τρεις πρώτες να είναι: 1η η Γεωργία Λαλιώτη (Νο.192) 26η γενικής, 2η τερμάτισε η Πέγκυ Στάρφα Παπαφίλη (Νο.43) 43η στη γενική κατάταξη, και στην 3η θέση τερμάτισε η Στέλλα-Μαρία Ξενάκη (Νο.135) 60η στη γενική κατάταξη. Και στις 5 αθλήτριες αξίζουν συγχαρητήρια για το θάρρος και την προσπάθεια που κατέβαλα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα των 245 χλμ.

Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν τον ιστορικό αγώνα. 

Ο φετινός επετειακός αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας

Υπεραποστάσεων Ι.Α.U. που έχει παραχωρήσει και τη χρυσή ετικέτα ποιότητας “Golden Label”

Ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Πολυμέρης και το Δ.Σ. του Διεθνές Συνδέσμου συγχαίρουν για τις επίπονες προσπάθειές τους, όλους τους δρομείς που έλαβαν μέρος στο 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, όπως και τους 720 συνοδούς υποστήριξης των αθλητών, και τους προσκαλούν να συμμετάσχουν και στο 41ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ που θα λάβει χώρα στο τέλος Σεπτέμβρη του 2023. Στη φετινή διοργάνωση, οι φίλοι των υπεραποστάσεων είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσω ζωντανής μετάδοσης ( livestreaming), τον άθλο των Σπαρταθλητών, στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνδέσμου, www.spartathlon.gr.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.