Home Αθλητικά Έγραψε ιστορία το 1ο Mykonos Running Festival – Σημαντικές παρουσίες, πολύ καλές...

Έγραψε ιστορία το 1ο Mykonos Running Festival – Σημαντικές παρουσίες, πολύ καλές επιδόσεις

Δικαίωσε τον τίτλο του το 1ο Mykonos Running Festival, με το διήμερο αγωνιστικό πρόγραμμα, τα Κids’ Αthletics, το beach party προς τιμήν των δρομέων και την άρτια φιλοξενία των επίτιμων προσκεκλημένων οι οποίοι συμμετείχαν στη γέννηση του νέου θεσμού της χώρας.

Την αυλαία του τριημέρου άνοιξε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η τελετή της Ειρηνοδρομίας, με τη μεταφορά του συμβόλου του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, της ελιάς, με πτήση της Sky Express από τη Θεσσαλονίκη προς τη Μύκονο. Η διεθνής μαραθωνοδρόμος του ΜΕΑΣ Τρίτων Σόνια Τσεκίνι, συνοδευόμενη από τους Ολυμπιονίκες μας, Λευτέρη Πετρούνια και Σπύρο Γιαννιώτη, παρέδωσε το επίκαιρο σύμβολο των αγώνων στο Δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, της Βουλευτού Κυκλάδων, Κατερίνας Μονογυιού, του CEO της Fraport, Alexander Zinell,της Marketing & Development Manager της εταιρείας, Κατερίνας Πολλάτου, του Διευθυντή Πωλήσεων της Sky Express, Αλέξανδρου Μιχαλόπουλου, της Εντεταλμένης Συμβούλου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου, Ελένης Κοντιζά, καθώς και του προεδρείου του ΜΕΑΣ Τρίτων, Χριστίνας Καραμίχου, Γιάννη Ποδιώτη και Κυριάκου Στεφανίδη.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, θεσμικός υποστηρικτής της, διοργάνωσε το Kids’ Athletics για μαθητές των δημοτικών σχολείων, ενώ την επόμενη μέρα στο κλειστό γυμναστήριο της Άνω Μεράς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους μικρούς μαθητές, παρουσία Ολυμπιονικών και αθλητών υψηλού επιπέδου. Οι Μίλτος Τεντόγλου, Λευτέρης Πετρούνιας, Σπύρος Γιαννιώτης, Χρήστος Βολικάκης, Γιώργος Πρίντεζης, Μάκης Καλαράς, Αλέξανδρος Φερέτος και αρκετοί αθλητές υψηλού επιπέδου των δρόμων αντοχής έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα με την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Πολύ καλές επιδόσεις σε απαιτητικές και μαγευτικές διαδρομές

Κατά την πρώτη μέρα του αγωνιστικού προγράμματος, στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.- Stoiximan Μykonos Run, πρώτος έκοψε το νήμα ο Γιώργος Τάσσης, με 33:45, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Κασσάρας, με 34:45, αμφότεροι μέλη της Santa Marina Running Team. Τρίτος ήταν ο Youssef Bouissane της Team Foris με 36:40. Στις Γυναίκες, νικήτρια του αγωνίσματος αναδείχθηκε η Σόνια Τσεκίνι του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με χρόνο 41:41. Την ακολούθησαν η Λουΐζα Τσιανάκα της Team Foris με 44:52 και η Ιταλίδα Irma Chiavazza με 45:48.

Στη συνέχεια, προς τιμήν των δρομέων οργανώθηκε beach party σε πολύ γνωστό κέντρο διασκέδασης στο κέντρο της Μυκόνου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, πρώτος νικητής στον Ημιμαραθώνιο δρόμο – Μykonos Gold ήταν ο Θωμάς Πούλος, μέλος της πολυπληθούς ομάδας του Ονομαστικού Χορηγού της διοργάνωσης, Santa Marina, με χρόνο 1:15:36. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Χρήστος Καλλίας του ΑΟ Μυκόνου, με 1:17:07 και την τρίτη ο Χριστόφορος Πρωτόπαππας της Team Foris με 1:24:34.
Μεγάλη νικήτρια και στον Ημιμαραθώνιο των Γυναικών αναδείχθηκε η Σόνια Τσεκίνι του ΜΕΑΣ Τρίτων, με 1:38:06 και την ακολούθησαν η Λουΐζα Τσιανάκα της Team Foris με 1:48:20 και η Σταυρούλα Κουσαθανά της Rochari Hotel Team με 2:06:39.

Πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα

Ξεχωριστό χρώμα και μηνύματα για την ισότητα και την προσβασιμότητα έδωσε η συμμετοχή του Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά και του Νίκου Ρούσσου με χειρήλατο αμαξίδιο.

Με μία αξιομνημόνευτη κοινωνική προσφορά συνδύασαν τη συμμετοχή τους στον Ημιμαραθώνιο η Βάσω Πετρίδου και ο Αλέξανδρος Λαφατζής από το Calilo Hotel Ios, καθώς για κάθε λεπτό της διαδρομής τους προσέφεραν 5 ευρώ (συνολικά 2.000 ευρώ) στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η συμμετοχή του Βασίλη Γερογιάννη με την κόρη του, Μαριλένα, η οποία πάσχει από το σύνδρομο Οκαμότο. Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό τους, η αγωνίστρια Μαριλένα σηκώθηκε από το ειδικό αμαξίδιο το οποίο έσπρωχνε ο πατέρας της και τερμάτισε περπατώντας, εν μέσω αποθέωσης και μεγάλης συγκίνησης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς το Mykonos Family Fun, ο δρόμος των 2.500μ. αθλητικού, ψυχαγωγικού και τουριστικού χαρακτήρα με Αφετηρία τους Ανεμόμυλους και τερματισμό στο Δημαρχείο στο Γυαλό, έδωσε την ευκαιρία σε δρομείς κάθε ηλικίας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να απολαύσουν τη διαδρομή – ξενάγηση στη Χώρα της Μυκόνου. Τις πρώτες θέσεις στους Άνδρες κατέκτησαν οι Παναγιώτης Κουσαθανάς , Αθανάσιος Διαμαντίδης, Νάσος Στάικος, ενώ στις Γυναίκες οι Μυρσίνη Φιορεντίνου, Νίκη Διμησάντου και Φωτεινή Σκαρλάτου.

Μετά το πέρας της διοργάνωσης ο Γενικός Διευθυντής της Δρόσος Χριστόπουλος δήλωσε:
«Συγχαρητήρια, καταρχήν στο Δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Ελένη Κοντιζά και όλο το δημοτικό συμβούλιο, για την απόφασή του να δημιουργηθεί ένα καινούριο αθλητικό προϊόν που να διαθέτει παράλληλα ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ώστε να αποτελεί τον ορισμό της έννοιας ‘αθλητικός τουρισμός’, ανάλογο με την αίγλη και τις ιδιαιτερότητες του ‘νησιού των ανέμων’.
Συγχαρητήρια στην πρόεδρο του συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, Χριστίνα Καραμίχου, και τους ανθρώπους της Μυκόνου, του χώρου της φιλοξενίας, εστίασης, μετακινήσεων, της υγείας, της αστυνομίας, της τροχαίας και του λιμενικού, οι οποίοι στήριξαν με μοναδικό τρόπο τη διοργάνωση, θεσμό πλέον, από τη γέννησή της.
Πάνω από όλα όμως, θερμά συγχαρητήρια στους δημιουργούς αυτής της διοργάνωσης, αυτούς που την εμπνευστήκαν και τη δημιουργήσαν από λευκό χαρτί, τη Διεύθυνση, τα Γραφεία Τύπου, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Εγγραφών, το Τεχνικό επιτελείο, καθώς και το Τμήμα Σχεδιασμού, για τη γεμάτη χρώμα και έμπνευση εικόνα του Mykonos Running Festival.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Εθελοντικές Ομάδες Διάσωσης, τις ομάδες Ραδιοερασιτεχνών και Επικοινωνίας, τους Μοτοσυκλετιστικούς Ομίλους, καθώς και τους εθελοντές γενικών καθηκόντων, οι οποίοι ανιδιοτελώς πραγματοποιήσαν κυριολεκτικά ‘απόβαση’ στο νησί, ώστε να επιτευχθεί το απαιτητικό εγχείρημα. Με όπλο τις εμπειρίες της πρώτης διοργάνωσης, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε το δεύτερο Mykonos Running Festival 2023 να είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων μας».

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του τριημέρου του 1ου Mykonos Running Festival, ήταν έκδηλη η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός των θεσμικών πρωταγωνιστών.

Κωνσταντίνος Κουκάς: «Διοργάνωση – θεσμός που ήρθε για να μείνει»

«Η Μύκονος είναι η βιτρίνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και αυτό βεβαίως ανεβάζει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά, γιατί δεν μπορούμε στη Μύκονο, ό,τι κάνουμε να μην είναι τέλειο. Για αυτόν τον λόγο εμπιστευτήκαμε τους ανθρώπους του Τρίτωνα, οι οποίοι είναι άριστοι επαγγελματίες. Είναι ένα πάντρεμα Θεσσαλονίκης – Μυκόνου και με αυτήν τη συνέργεια κάναμε και το γάμο», σημείωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, και πρόσθεσε:
«Το Mykonos Running Festival είναι ένας νέος θεσμός που ήρθε για να μείνει. Θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Η διοργάνωση επανασυστήνει το νησί ως τόπο με πλούσια ιστορία, παράδοση, γαστρονομία και πολιτισμό. Ως νονοί σε αυτό το νέο ξεκίνημα ήρθαν στο νησί μας σπουδαίοι Ολυμπιονίκες και η Υφυπουργός Τουρισμού. Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας».

Σοφία Ζαχαράκη: «Αναδεικνύουμε την άλλη πλευρά του νησιού»

Για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί «η άλλη πλευρά της Μυκόνου» έκανε λόγο η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, εστιάζοντας στα πολλαπλά οφέλη του αθλητικού τουρισμού. «Έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε και την άλλη πλευρά του νησιού, την πλευρά του αθλητισμού, του πολιτισμού, της γαστρονομίας, των τοπικών προϊόντων που συνδέονται με το κομμάτι της φιλοξενίας και βέβαια μια εμπειρία που συνδέεται με την ευεξία», ανέφερε σχετικά.
«Η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τον αθλητικό τουρισμό, μία από τις πλέον ανελισσόμενες μορφές τουρισμού. Υπάρχουν τρεις πυλώνες για την ανάπτυξη του τουρισμού: η βιωσιμότητα, η ισορροπία με την έννοια της ταυτόχρονης τουριστικής άνθησης όλων των περιοχών και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», συμπλήρωσε η κα Ζαχαράκη.

Ελένη Κοντιζά: «Η Μύκονος ως πολιτισμικός και αθλητικός προορισμός»

«Το 1ο Mykonos Running Festival οργανώθηκε με πολύ μεγάλη χαρά και προσπάθεια. Ήταν όνειρο χρόνων να μπορέσει η Μύκονος να αποκτήσει και τέτοιες διοργανώσεις», ανέφερε η Ελένη Κοντιζά, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου.
«Στόχος μας είναι ο κόσμος να γνωρίσει και την άλλη, αθέατη πλευρά της Μυκόνου, που αποτελεί ζωντανό κομμάτι του νησιού. Η Μύκονος δεν είναι μόνο ένας τουριστικός προορισμός διασκέδασης. Έχει ιστορία και ανθρώπους που αγαπούν το νησί μας, το οποίο μπορεί να αναδειχθεί και ως πολιτισμικός και αθλητικός προορισμός».

Χριστίνα Καραμίχου: «Γέννηση μίας μεγάλης διοργάνωσης»

«Ήταν ένα όνειρο το να δημιουργήσουν ο ΜΕΑΣ Τρίτων με το Δήμο Μυκόνου μία αθλητική διοργάνωση, με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες, μια διοργάνωση για όλους. Η Μύκονος έχει το προνόμιο να μπορεί να εξάγει αυτό το προϊόν στο εξωτερικό. Το 1ο Mykonos Running Festival αποτελεί τη γέννηση μίας μεγάλης διοργάνωσης, που θέλουμε να γίνει θεσμός και να κρατήσει για πολλά χρόνια», σημείωσε η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων, Χριστίνα Καραμίχου.

Παράλληλα, ευχαρίστησε το Δήμο Μυκόνου, καθώς και τους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι «βάφτισαν» το 1ο Mykonos Running Festival.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version