Αρχική Εκθέσεις Σε λειτουργία από το καλοκαίρι του ’23 το νέο πολυτελές resort στα...

Σε λειτουργία από το καλοκαίρι του ’23 το νέο πολυτελές resort στα Αστέρια Γλυφάδας

 

Τις πύλες του αναμένεται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2023 το νέο πολυτελές resort στα Αστέρια Γλυφάδας, που φιλοδοξεί να μετατρέψει την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  Grivalia Hospitality Γιώργος Χρυσικός, στο πλαίσιο της 23η Prodexpo, που πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συνομιλώντας με την Χριστίνα Βίδου, δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο κ. Χρυσικός αναφέρθηκε στον τομέα του ultra luxury τουρισμού, επισημαίνοντας ότι έλειπε από το ελληνικό προϊόν όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η  Grivalia Hospitality. «Τα ultra luxury ξενοδοχεία δεν υπήρχαν στην Ελλάδα και γι’ αυτό αποφασίσαμε να συστήσουμε την εταιρεία και να φέρουμε αυτά τα brands εδώ» είπε ο κ. Χρυσικός.

Εξήγησε ότι η δυσκολία που αντιμετωπίζει όποιος θέλει να επενδύσει στον τουρισμό πολυτελείας είναι ότι βάσει του τρόπου που ορίζουμε το ultra luxury  δεν μπορεί κάποιος να πάρει παλιές ξενοδοχειακές μονάδες και να τις ανακατασκευάσεις, καθώς ήταν δομημένες και σχεδιασμένες με πολύ διαφορετικό τρόπο.  Μία άλλη δυσκολία έγκειται στη γραφειοκρατία, καθώς συνήθως εμπλέκονται παρά πολλές δημόσιες υπηρεσίες, καθυστερώντας την όλη διαδικασία.  

Αναφερόμενος στα σχέδια της εταιρείας, υπογράμμισε ότι εντός του επόμενου έτους θα ολοκληρωθούν τρεις επενδύσεις, τα Αστέρια Γλυφάδας, το glamping στη Βούλα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Πάρο.  Ειδικά για την μεγάλη επένδυση στα Αστέρια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality είπε ότι θα περιλαμβάνει  128 κλειδιά, αλλά  μόνο για τα 12 θα χρειάζεται να πάρει ο πελάτης ασανσέρ. Σημείωσε ότι στη συνολική έκταση των 280 στρεμμάτων η δόμηση θα καλύπτει μόνο τα 25 στρέμματα, ενώ ξεκινάει το έργο φύτευσης 200.000 φυτών και δέντρων.

Το πολυτελές θέρετρο, όπως είπε, θα απευθύνεται σε πολύ εύπορους επισκέπτες, προσφέροντας ένα προϊόν που δεν είναι ανταγωνιστικό με το υπάρχον τουριστικό προϊόν της χώρας. Τέτοιου είδους επενδύσεις, όμως έχουν πολλά οφέλη για τις περιοχές που γειτνιάζουν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Όσον αφορά την πορεία του ελληνικού τουρισμού, ο κ. Χρυσικός εκτίμησε ότι την επόμενη χρονιά δεν θα δούμε αρνητική ροή στον αριθμό των αφίξεων, αλλά ίσως υπάρξει επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου. 

Grand Sponsors

Dimand, Noval Property, Prodea Investments, Ten Brinke

Sponsors

American Appraisal (Hellas) Limited, ANICON, Arbitrage, Athens Economics, Danos, doValue, Grivalia Hospitality, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, Hellenic Properties, IWG, Koutalidis Law Firm, Lamda Development, Makt, Premia Properties, PwC, QRES, REDS, Solum – Primeyield, Trastor, Vantage Towers

Supporters

AECOM, Alpha Αστικά Ακίνητα, Attica Bank Properties, Bernitsas, Cerved, DCarbon, Deloitte, Cushman & Wakefield – Proprius, Design Ambassador, Elvial, Everty, GEK Terna, Geoaxis, Εθνική Τράπεζα, NAIRealAct, Orizor, Pointers Property Services, Pepper|advantage, PotamitisVekris, Revithis & Partners, Savills, spitogatos,TradeEstates, Χρυσή Ευκαιρία, Zepos & Yannopoulos, zoia

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.