Αρχική General Santo Maris_Έκθεση Τέχνης της Σκιάς στο Santo Maris της Σαντορίνης “Πέρα από...

Santo Maris_Έκθεση Τέχνης της Σκιάς στο Santo Maris της Σαντορίνης “Πέρα από το Ορατό”

Το Santo Maris εγκαινιάζει ένα νέο χώρο τέχνης και προσκαλεί τους επισκέπτες της Σαντορίνης σε ένα διαφορετικό ταξίδι στις αισθήσεις. Η έκθεση τέχνης της σκιάς «Πέρα από το Ορατό» του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Τριαντάφυλλου Βαΐτση προσκαλεί «να δούμε αυτό που δεν φαίνεται» και θα είναι ανοιχτή προς όλους έως και τις 22 Οκτωβρίου.

Η τέχνη της σκιάς, όπως και η έκθεση «Πέρα από το Ορατό», επιβεβαιώνει πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν. Με έμπνευση τη συνύπαρξη του φωτός και του σκοταδιού, ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης πραγματεύεται φιλοσοφικές έννοιες, ιστορικά γεγονότα, αλλά και προσωπικές του στιγμές, παροτρύνοντας τον επισκέπτη προς την απόλαυση της ζωής.

Τα 16 γλυπτά σκιάς που φιλοξενούνται στην έκθεση είναι κατασκευασμένα κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά, συνδυάζοντας τη Shadow με τη Trash Art. Πρόκειται για άμορφα γλυπτά τα οποία όταν φωτίζονται από συγκεκριμένο σημείο παράγουν σκιές απόλυτα αντιληπτές. Η σκιά του ίδιου του γλυπτού έρχεται να το ερμηνεύσει αλλά και να συζητήσει μαζί του. Έτσι, τα γλυπτά μας φανερώνουν ή και κρύβουν μηνύματα και σκέψεις, μας υποδεικνύουν δρόμους και αποκαλύπτουν νέες διαστάσεις.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Έως και τις 22 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 19:00 έως τις 23:00
  • Ελεύθερη είσοδος προς όλους τους επισκέπτες, δεν χρειάζεται προκράτηση
  • Στοιχεία επικοινωνίας: www.santomaris.gr, +30 28975 02151

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης και η τέχνη του σε νούμερα:

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης γεννήθηκε στο Σαραντάπορο της Λάρισας στις 16 Φεβρουαρίου 1976. Σπούδασε μηχανικός περιβάλλοντος στη Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη και εργάστηκε ως μηχανικός του περιβάλλοντος έως το 2013. Το 2008 ανακάλυψε την Trash Art (τέχνη από σκουπίδια). Γοητευμένος από αυτήν και αναζητώντας διάφορες τεχνικές προκειμένου να εμβαθύνει, ήρθε αντιμέτωπος με ένα «γλυπτό σκιάς» (Shadow Art). Έκτοτε ασχολείται με τη τέχνη της σκιάς, ενώ το 2014 δημιούργησε το «Σπίτι της Σκιάς» (The House of Shadow), στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

  • Περισσότερα από 110 γλυπτά σκιάς,
  • Περισσότερες από 25 εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε 7 χώρες του κόσμου
  • Η τελευταία ομαδική έκθεση στην Ταϊβάν προσέλκυσε περισσότερους από 250.000 επισκέπτες
  • Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες έχουν επισκεφτεί το Σπίτι της Σκιάς (η μόνιμη έκθεσή του) στην Ξάνθη
  • Τα γλυπτά του έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες και σε εκπομπές παγκόσμιας αναγνώρισης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.