Αρχική Αθλητικά Το «Μίλι της Ελπίδας», την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στέλνει μηνύματα ζωής και...

Το «Μίλι της Ελπίδας», την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στέλνει μηνύματα ζωής και συμπληρώνει ιδανικά τον φετινό «Νυχτερινό»

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου θα είναι φέτος πληρέστερος από κάθε άλλη φορά και με εντονότερη κοινωνική προσφορά, χάρη στον Δρόμο του ενός Μιλίου, ο οποίος θα διεξαχθεί το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (Κυριακή 16/10).
Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία, που απευθύνεται σε πρωταθλητές αλλά και σε όλη την οικογένεια, έχοντας φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με στόχο να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να προσφερθεί, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Το «Μίλι της Ελπίδας» αποτελεί υπόθεση όλων, όπως τονίζει η Πρόεδρος της «Νέας Ελπίδας Θεσσαλονίκης», η χειρουργός-μαστολόγος Γιώτα Σασοπούλου, η οποία εκπροσωπεί μια μεγάλη ομάδα εθελοντών γιατρών, φυσικοθεραπευτών, νοσηλευτών και απλών μελών, που έχουν στόχο την αρωγή σε ευπαθείς ομάδες και ογκολογικά ιδρύματα:
«Ως σωματείο στηρίζουμε το κοινωνικό και ιατρικό έργο του ΑΧΕΠΑ, μέσω μίας διοργάνωσης που είναι σήμα κατατεθέν στην Ελλάδα. Ο δρόμος του Μιλίου αποτελεί μία εξαιρετική ιδέα, που πιστεύω ότι θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Μέσω της συμμετοχής του σε αυτή τη μικρή απόσταση, θα βοηθήσει στην αγορά ενός συστήματος τομοσύνθεσης, εξαρτήματος που είναι απαραίτητο στον εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και θα βοηθά ώστε να γίνεται πλέον με τρισδιάστατο τρόπο αντιληπτό το πρόβλημα και να έχουμε καταγραφή της παραμικρής λεπτομέρειας».

Πρέσβειρα σ’ αυτό το διαφορετικό εγχείρημα θα είναι η καταξιωμένη Μαραθωνοδρόμος Σόνια Τσεκίνι, η οποία θα αγωνιστεί τόσο στον «Νυχτερινό» το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, που επίσης είναι αγώνας κοινωνικής ευθύνης για τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όσο και στον Δρόμο ενός Μιλίου (Family Mile) της Κυριακής 16 Οκτωβρίου, στις 12:30, με αφετηρία πλησίον της πύλης του ΟΛΘ.

Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι, η Σόνια Τσεκίνι «τρέχει» έναν άλλο Μαραθώνιο που συνεχώς της βάζει εμπόδια, για κάποιους ανυπέρβλητα. όχι όμως γι’ αυτήν! Η ηγετική της φυσιογνωμία, πηγή δύναμης και ζωής, την έφερε να ξεπερνά τα πάντα.
«Έχω καρκίνο του μαστού. Έχασα τον έναν, έκανε μετάσταση, θα αφαιρέσω και τον άλλο, αλλά αυτό το ξεπερνάω. Το δύσκολο είναι ότι με τις χημειοθεραπείες η οστεοπόρωση “χτύπησε κόκκινο” και το ισχίο μου κατέρρευσε. Θα μου πάρει λοιπόν λίγο χρόνο για να επανέλθω σε ρυθμούς αγωνιστικούς!», υποστηρίζει με θάρρος και συμπληρώνει:
«Μπήκα μπροστά σ’ αυτήν την προσπάθεια γιατί πιστεύω ότι έχω την δύναμη να εμφυσήσω τη χαρά της ζωής σε όλους γύρω μου. Δεν πρέπει να φοβούνται. Ούτε να ντρέπονται γι’ αυτό που τους συμβαίνει. Το αποδέχεσαι και το πολεμάς. Φυσικά και είχα κακή ψυχολογία ένα διάστημα. Μου περνούσαν διάφορα από το μυαλό. Αλλά είμαι εγώ η ίδια που βγήκα και πάλι στους δρόμους για τρέξιμο. Είπα “όχι… δεν θα με νικήσει!”
Όλοι μαζί λοιπόν στο Μίλι της Ελπίδας την Κυριακή το πρωί, οικογένειες, γυναικείες οργανώσεις, σωματεία, για να πετύχουμε τοn στόχο μας!»

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία επί της Πλατείας Ελευθερίας, καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία στον Λευκό Πύργο και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:30) με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ο Δρόμος του ενός Μιλίου (ώρα έναρξης 12:30), με αφετηρία πλησίον της πύλης του ΟΛΘ.
Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές
στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.