Αρχική Γαστρονομία Τολό: Πρωταγωνιστής στην 4η στάση του Peloponnese Food Stories

Τολό: Πρωταγωνιστής στην 4η στάση του Peloponnese Food Stories

Πλήθος κόσμου με φόντο το κινηματογραφικό και ειδυλλιακό τοπίο του Τολού «ξεναγήθηκε» στη 4η στάση του Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022. 

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι του Τολού, συνδιοργανώθηκε από  την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, με την υποστήριξη των Ενώσεων Ξενοδόχων Ναυπλίου και Ξενοδόχων Άργους – Μυκηνών.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου το οποίο συνεχίζει το ιδιαιτέρως επιτυχημένο «γαστρονομικό δρομολόγιο» μαγείρεψε και σέρβιρε μία πληθώρα από δράσεις όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν. 

Πιο συγκεκριμένα η θεματική εμπειρία ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα με άπλετη μουσική, open air έκθεση τοπικών προϊόντων με πρωταγωνιστές το κρασί, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού καθώς και τα τυριά της περιοχής, live cooking από τους καλεσμένους chef, Χαράλαμπο Φαναριώτη, chef του 3SIXTY Grill Dining με έδρα το Ναύπλιο, Νικολέττα Ταλαγάνη, chef του εστιατορίου Maria’s Restaurant με έδρα το Τολό καθώς και Γιώργος Φασίλης, private chef από τo Κρανίδι Ερμιονίδας. Επίσης οι επισκέπτες απήλαυσαν ιδιαίτερα cocktails από τους bartenders της περιοχής, γευσιγνωσίες κρασιού, μελιού και φαγητού ενώ για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ οι δραστηριότητες ήταν άφθονες.

Το βιωματικό αφήγημα του «Peloponnese Food Stories», το οποίο εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής, έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του στη πρώτη του φετινή εκδοχή, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνδιοργανωτές, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίων, κ. Δημήτρης Κοστούρος, ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Τολού, κ. Παναγιώτης Ιωάννου και ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Άννα Καλογεροπούλου τόνισε χαρακτηριστικά:  «To “Peloponnese Food Stories” θέτει σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωση μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την πελοποννησιακή γη και τα τοπικά προϊόντα τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας».

Η κα Καλογεροπούλου συνεχίζει λέγοντας, «ότι οι μέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία».

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε ότι, «στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.