Home Αθλητικά Πρέσβειρες του αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού οι νεανίδες...

Πρέσβειρες του αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού οι νεανίδες αρχηγοί του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ που έγινε στην Κρήτη.

Σε πρέσβειρες του αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αναγόρευσε τις αρχηγούς των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στην Κρήτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ Νεανίδων U18 (Α’ Κατηγορία), ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ Νεανίδων U18 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ηράκλειο, ενώ παράλληλα υλοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο: «Block_Breast_Cancer», που σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά του καρκίνου του μαστού.

Η συγκεκριμένη δράση, που υιοθετήθηκε επίσημα από τη FIBA, έχει την αφετηρία της στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης με τίτλο “είναι στο χέρι μου”.  Επιστέγασμα αυτής της συνεργασίας για την πρόληψη ήταν η αναγόρευση από τον κ. Πιτσούλη των αρχηγών των αποστολών σε πρέσβειρες, μια ενέργεια που έτυχε της ομόθυμης αποδοχής και χειροκροτήθηκε θερμά απ´όλους.  

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα, όπου ο κ. Πιτσούλης ανέφερε «Ο αθλητισμός είναι ζωή, υγεία, αλληλεγγύη, είναι πρόληψη. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ηράκλειο ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τις εθνικές ομάδες και τις αθλήτριες να αποτελέσουν τους πολλαπλασιαστές της διάδοσης του μηνύματος της πρόληψης του καρκίνου του μαστού σε όλη την Ευρώπη. Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτό τον αγώνα και προκειμένου το μήνυμα να μεταφερθεί σε όλη την Ευρώπη ορίσαμε τις αρχηγούς των εθνικών ομάδων ως πρέσβειρες του αγώνα ευαισθητοποίησης ενάντια του καρκίνου του μαστού».  

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version