Home General Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπόρος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της κοινωνικής...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπόρος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της κοινωνικής κατοικίας

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πρωτοπόρος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της κοινωνικής κατοικίας, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα (31/08) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη.
«Η προσπάθειά μας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής είναι διαρκής. Οποιαδήποτε κοινωνία θέλει να κοιτάει με εμπιστοσύνη το μέλλον οφείλει να είναι αλληλέγγυα στις ευάλωτες ομάδες, σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σταθερά δίπλα τους», σημείωσε σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στη συνεργασία του Δήμου με την πολιτεία και τα συναρμόδια υπουργεία σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων και πρωτοβουλιών για την υποστήριξη των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε ακόμη για τις συνέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης με ΜΚΟ αλλά και για τη σημαντική βοήθεια εθελοντών, που υποστηρίζουν τα προγράμματα του Δήμου στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, στόχος του Δήμου είναι να υποστηρίξει με τις υπηρεσίες του όλες τις ευάλωτες, τις ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας.

Αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Στη στενή συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Όπως είπε, η συνεργασία εκτείνεται σε πολλούς τομείς, από το πεδίο της απεξάρτησης μέχρι και αυτό της ψυχικής υγείας.
Η κυρία Ράπτη υπογράμμισε ότι ενισχύουμε τις δομές ψυχικής υγείας και ευελπιστούμε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης να κάνουμε στη Θεσσαλονίκη κι άλλες δομές που αφορούν παιδιά κι εφήβους αλλά και ενήλικες, δομές που αφορούν την άνοια, τις διατροφικές διαταραχές, τον αυτισμό, κ.ά. Παράλληλα, η Υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας δομών για τοξικοεξαρτημένους.

Κοινωνική κατοικία
Πρωτοπόρο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής χαρακτήρισε τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, κάνοντας αναφορά στη συμμετοχή του Δήμου τόσο στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» όσο και στο πιλοτικό πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας που θα υλοποιηθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Είναι το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ο πρώτος δήμος ο οποίος ενδιαφέρθηκε», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, εξηγώντας ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά 30 κατοικίες, που θα ανακατασκευαστούν με χρηματοδότηση, ώστε με πάρα πολύ χαμηλό ενοίκιο να στεγάσουν ευάλωτους συμπολίτες μας.
«Όλη αυτή η υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στα ευάλωτα νοικοκυριά, στις κακοποιημένες γυναίκες, στους ευάλωτους πολίτες μάς δίνει τη δυνατότητα και να ενισχύσουμε το έργο του αλλά και κυρίως να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, που δεν στηρίζεται σε όρους φιλανθρωπίας αλλά σε όρους πραγματικής κοινωνικής πολιτικής», επεσήμανε ο Γιώργος Σταμάτης.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επισκέψεων στελεχών της ΝΔ σε Μακεδονία και Θράκη ενόψει της 86ης ΔΕΘ, από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτης Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Λιακόπουλος.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version