Αρχική Δήμοι Διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη για την...

Διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη για την προώθηση έργων και υποδομών στο Δήμο

Συνάντηση με τον γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κύριο Μιχάλη Ι. Σταυριανουδάκη στο Υπουργείο στην Αθήνα, είχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάγκη χρηματοδότησης του Δήμου για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών από τις θεομηνίες και το σεισμό καθώς επίσης την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της σχολικής στέγης από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον μεγάλο σεισμό στον όμορο Δήμο Μινώα Πεδιάδος και χρηματοδότησης προσεισμικού ελέγχου. Επίσης εξετάστηκαν θέματα αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος».  

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης είχε συνάντηση ακόμη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” – “ΚΤΥΠ ΑΕ” (πρώην ΟΣΚ) Αθανάσιο Γιάνναρη αποκλειστικά για το θέμα αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος του μοναδικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Οροπέδιο Λασιθίου που επλήγη από τον μεγάλο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, μεγέθους 6,0 βαθμών, με επίκεντρο στο γειτονικό Αρκαλοχώρι, του όμορου δήμου Μινώα Πεδιάδος. Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Γ.Γ. του Δήμου Δημήτρης Πλευράκης και ο Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ, Θόδωρας Κυριαζόπουλος.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως στόχος όλων, του Δήμου, της Περιφέρειας Κρήτης και της αρμόδιας ΚΤΥΠ ΑΕ, είναι να αποκατασταθεί πλήρως το κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Τζερμιάδων και να αποδοθεί με ασφάλεια ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας καθώς η διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ απεδέχθηκε την πρόταση μας να αναλάβει ως φορέας υλοποίησης το έργο αποκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου και Λυκείου στο Τζερμιάδων. Ο Δήμος μας προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες, έχει εκπονήσει ήδη σειρά μελετών τις οποίες και παραδίδουμε στην ΚΤΥΠ ΑΕ για την επίσπευση της αποκατάστασης του μεγάλου εκπαιδευτηρίου που επλήγη από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2021» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης. 

Επίσης ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού για θέματα που αφορούν το πολιτιστικό απόθεμα, τις αρχαιότητες και τα σπήλαια Δικταίο Άντρο και σπήλαιο Τραπέζας του Δήμου. Συγκεκριμένα συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου αρχαιολόγος Έλενα Κουντούρη,  ο Προϊστάμενος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Αρχαιολόγος Ανδρέας Ντάρλας, ο ο Τμηματάρχης Έργων της ΕΦΑΠΑ του Υπουργείου Δρ. Μιχάλης Λεφαντζής και Μέλος της Ε.Π. του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Υπουργείου πολιτισμού, ο τ. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Δημοσθένης Σβολόπουλος, ο Γ.Γ. του Δήμου  Δημήτριος Πλευράκης κ.α. Συζητήθηκαν θέματα που είχαν τεθεί και κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Οροπέδιο Λασιθίου, και ειδικότερα η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών. Τέλος ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης είχε συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης Καθηγητή Αρχαιολογίας Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.