Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΚΟΜΕ: Πυλώνας ανάπτυξης και εξέλιξης το οπτικοακουστικό οικοσύστημα στην Ελλάδα

ΕΚΟΜΕ: Πυλώνας ανάπτυξης και εξέλιξης το οπτικοακουστικό οικοσύστημα στην Ελλάδα

Celestyal Cruises

Εκδήλωση με θέμα: «Η ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα: δημιουργία υποδομών, παραγωγή περιεχομένου και διεθνής εξωστρέφεια» συνδιοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- ΕΚΟΜΕ και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου -Enterprise Greece στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, στις 12.00 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Aίθουσα Α Περίπτερο 8 – ΔΕΘ).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα επικεντρωθεί στην επιχειρηματική διάσταση του οπτικοακουστικού κλάδου στην Ελλάδα, στις fast-track αδειοδοτήσεις και τον επενδυτικό νόμο καθώς και σε όλες τις σχεδιαζόμενες ενέργειες (δημιουργία υποδομών, παραγωγή περιεχομένου, προώθηση στις αγορές του εξωτερικού) προκειμένου η χώρα μας να βρεθεί στο άμεσο μέλλον στο επίκεντρο της οπτικοακουστικής παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης ενώ το πάνελ απαρτίζουν οι: κα Μπέτυ Αλεξανδροπούλου- Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece, κ. Γιάννης Καλαφάτης- Δ/νων Σύμβουλος των Nu Boyana Hellenic Studios – York Studios,  κ. Γιάννης Καραγιάννης- Δ/νων Σύμβουλος των Kapa Studios – JK Productions, κ. Στέλιος Κοτιώνης- Δ/νων Σύμβουλος της FOSS Productions, κ. Στρατής Λιαρέλλης- Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης του ΑΝΤΕΝΝΑ Group, κ. Joseph Samaan- Πρόεδρος της Tanweer Group και κ. Ανδρέας Τσιλιφώνης- Παραγωγός της CENTRAL ATHENS Productions.

Ήδη, τα επενδυτικά κίνητρα (cash rebate, tax relief) που διαχειρίζεται με μεγάλη επιτυχία το ΕΚΟΜΕ και η δημιουργία και λειτουργία του εθνικού δικτύου Film Offices προκάλεσαν εκτόξευση της παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου στην Ελλάδα, οδηγώντας σε νέα άνθιση το ελληνικό σινεμά και την ελληνική τηλεοπτική παραγωγή. Από τον Απρίλιο 2018 μέχρι και σήμερα περισσότερα από 270 έργα (εγχώριες και ξένες παραγωγές) έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα cash rebate, με τη συνολική επένδυση στην Ελλάδα να ξεπερνά τα 492 εκατομμύρια ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 65.400 θέσεις εργασίας δίνοντας ουσιαστική ώθηση  στην απασχόληση στον οπτικοακουστικό κλάδο και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών καθώς τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια.  Χάρη στην επιτυχία αυτή, η Ελλάδα τοποθετείται πλέον στο χάρτη της παγκόσμιας οπτικοακουστικής παραγωγής γεγονός που συμβάλλει στην εξωστρέφεια της εγχώριας επαγγελματικής κοινότητας αλλά και στον επαναπροσδιορισμό του brand Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αφετηρία το ανταγωνιστικό πλαίσιο ενθάρρυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών που έχει ήδη δημιουργηθεί, η εκδήλωση του ΕΚΟΜΕ και του Enterprise Greece σκιαγραφεί τα επόμενα βήματα ώστε να διατηρηθεί ένα σταθερά ακμάζον οπτικοακουστικό οικοσύστημα στην Ελλάδα, που θα αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και εξέλιξης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ταυτόχρονη διερμηνεία, σε ελληνικά και αγγλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.