Home Δήμοι ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ»

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Μυκόνου πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνο Κουκά.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια εκτενής και ειλικρινής συζήτηση γύρω από τα διατιθέμενα χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών, τη συνεργασία Δήμου – Πολιτείας με στόχο τη διαμόρφωση ενός ολιστικού αναπτυξιακού σχεδίου για το νησί, τις απαραίτητες διοικητικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στο Δήμο να συνεχίσει την πολιτική κινήτρων για τους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται στο νησί, την επιπλέον στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και των δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Δημήτρης Τζάνος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, κ. Τάκης Μάνεσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε:

«Η Μύκονος αποτελεί ένα κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό με σημαντική συνεισφορά στην εθνική οικονομία, αλλά και τη διεθνή προβολή της χώρας.

 Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε μία ουσιαστική συνάντηση με το Δήμαρχο Μυκόνου με κύριο αντικείμενο το σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών, αλλά και τη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική του νησιού, που από τη μια πρέπει να συνεχίσει να προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο και από την άλλη να διασφαλίσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. 

Η κυβέρνηση και το Υπ. Εσωτερικών στηρίζει έμπρακτα αυτή την προσπάθεια με συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων, καθώς και των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών με επίκεντρο την ενίσχυση της πολιτικής κινήτρων για τους δημόσιους υπαλλήλους, που πρώτη φορά εφάρμοσε σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμος Μυκόνου.»

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε:

«Είχαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών μια εποικοδομητική συνάντηση με έμφαση στην αναγκαιότητα για περαιτέρω χρηματοδότηση των έργων υποδομής τα οποία έχει άμεση ανάγκη το νησί, έργα τα οποία αδυνατούμε λόγω του μεγάλου κόστους να αυτο-χρηματοδοτήσουμε, έργα που καθορίζουν τη Μύκονο του σήμερα και του αύριο, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες μας.

Επανέλαβα το χρόνιο και δίκαιο αίτημά μας να αλλάξουν τα κριτήρια χρηματοδότησης του Δήμου Μυκόνου καθώς σήμερα βασίζονται αποκλειστικά στο μόνιμο πληθυσμό ενώ επανέλαβα ότι για πολλούς μήνες στο νησί φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. 

Επιπλέον, ζήτησα νομοθετική παρέμβαση μετά και την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. αναφορικά με τα κίνητρα για τους δημόσιους υπαλλήλους που θα επιτρέπει να συνεχίσουμε την παροχή του βοηθήματος σίτισης και στέγασης το οποίο και θεσπίστηκε μετά από δική μας πρόταση πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι ειδικά για τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, που συνδέονται πέρα από τα έσοδα και με την διεθνή εικόνα της χώρας, πρέπει να υπάρχει και ειδικός σχεδιασμός και ευελιξία. 

Η τοπική μας κοινωνία ενωμένη διεκδικεί όλα αυτά που χρειάζονται για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και να γίνει σεβαστή η πολιτιστική μας ταυτότητα.»

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version