Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ως καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», μίλησε μεταξύ άλλων για για (α) τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που στηρίζουν την τουριστική στρατηγική μας, (β) τη δυναμική και τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, (γ) τους ψηφιακούς νομάδες, (δ) την αύξηση της τουριστικής κίνησης, όπως και (ε) τις εκτιμήσεις για την χωρική και την χρονική επέκταση του τουρισμού.
Ειδικότερα, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου ανέφερε ότι ο στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι διπλός για φέτος. Από τη μία πλευρά οι επισκέπτες να έχουν αυθεντικές τουριστικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες και από την άλλη να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος τόσο χωρικά, όσο και χρονικά.
«Για τον μήνα Ιούλιο στα νοτιοανατολικά νησιά του Αιγαίου ξεπεράσανε περίπου τα 2 εκατομμύρια οι τουρίστες. Τον Αύγουστο αναμένουμε πάνω από 1 εκατομμύρια επισκέπτες ανά εβδομάδα», όπως τόνισε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.
Παράλληλα, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου επεσήμανε την αύξηση της τουριστικής κίνησης στον τομέα της κρουαζιέρας κατά 25%, σε σχέση με το 2019, με καταληκτική, μάλιστα, ημερομηνία για την τελευταία κρουαζιέρα στις 5 Ιανουαρίου του 2023.
Επιπροσθέτως η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένας τομέας που πρωτοστατεί η Ελλάδα και αντιπροσωπεύει το 1,4% με 1,5% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ οι τουριστικοί λιμένες ενισχύονται και αναβαθμίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 160 εκατομμύρια.
Τέλος, για την μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που δίνονται τόσα χρήματα για να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός, ενώ σχετικά με τους φηφιακούς νομάδες σημείωσε ότι «είναι μία ανερχόμενη δύναμη στο τουριστικό οικοσύστημα που μπορεί να αποτελέσει για την Ελλάδα σημαντικό έσοδο, καθώς έχει υπολογιστεί ότι η χώρα μας μπορεί να κερδίσει πάνω από 1,6 δισ. ευρώ με 100.000 ψηφιακούς νομάδες για περίπου έξι μήνες».