Αρχική Αθλητικά Τρέχουμε στον «Νυχτερινό» για τον «Ιπποκράτη» και για την «Ελπίδα»!

Τρέχουμε στον «Νυχτερινό» για τον «Ιπποκράτη» και για την «Ελπίδα»!

Εντονότερο κοινωνικό αποτύπωμα από κάθε άλλη φορά θα αφήσει, με την αρωγή και την συνεργασία των χιλιάδων δρομέων, ο επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, μέσα από τον οποίο θα ενισχυθεί σημαντικά η προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα, η νέα πρωτοβουλία του Δρόμου του ενός Μιλίου της Κυριακής 16 Οκτωβρίου θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα συμβάλει στην προμήθεια του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ελπίδα».

Ο φετινός «Νυχτερινός», στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υποστηρίζει την Ενεργειακή Αναβάθμιση της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης». Είναι το πρόγραμμα του Οργανισμού που τρέχει από το 2002 και χάρη στο οποίο περίπου 145.000 παιδιά έχουν λάβει φροντίδα. Εθελοντές γιατροί καλύπτουν το πρόγραμμα και ο «Ιπποκράτης» καταφέρνει να φθάσει σε όλα τα απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας, φροντίζοντας να παρέχει τις υπηρεσίες του σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Η αρωγή της διοργάνωσης είναι σημαντική, αφού σκοπεύει να τοποθετήσει στη μονάδα προληπτικής ιατρικής φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο θα προσφέρει αυτονομία στη λειτουργία των ιατρείων. Μέρος από τη συνδρομή συμμετοχής για κάθε ατομική και ομαδική εγγραφή θα διατεθεί για αυτόν τον κοινωφελή σκοπό.

Με τη γνωστή ευαισθησία που πρεσβεύει σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, αρωγός σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθειας, ο διοργανωτής ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ υλοποιεί φέτος άλλο ένα πρωτοποριακό εγχείρημα: Παράλληλα με το καθιερωμένο απογευματινό αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής 16 Οκτωβρίου ο Δρόμος του ενός Μιλίου (Family Mile), ένας δρόμος με ξεχωριστή σημασία, έντονου κοινωνικού αποτυπώματος, για πρωταθλητές αλλά και για όλη την οικογένεια.
Η συμμετοχή στον δρόμο του ενός μιλίου έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με στόχο να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να προσφερθεί, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ελπίδα», για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Εκτός όλων των παραπάνω ενεργειών, τα δικά τους running teams θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ενόψει του «Νυχτερινού» οι συνολικά 82 φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν αλλά και υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης, ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν το αξιέπαινο έργο τους. Αναλυτικά στοιχεία για τη δράση καθενός από τους 82 φορείς υπάρχουν στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org, ώστε οι ενδιαφερόμενοι δρομείς να μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή απευθείας στον φορέα της προτίμησής τους και να τον ενισχύουν με το ποσό των 5€ μέσα από την εγγραφή τους.

Παράλληλα, η διοργάνωση και οι Χορηγοί της, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει τις αθλητικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και κοινωνικές ενέργειες των θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξής της.

Επιπλέον, ενισχύει οικονομικά τα σωματεία στίβου της δύναμης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης τα οποία θα ενταχθούν με δρομικές ομάδες (running teams) στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευθύνης θα διεξαχθεί ανακύκλωση όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν από τη διοργάνωση, καθώς έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.