Αρχική Γαστρονομία Σημαντικοί επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις...

Σημαντικοί επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ επισκέφθηκαν την Κρήτη για να γνωρίσουν τον Κρητικό Αμπελώνα

Δώδεκα επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού επισκέφθηκαν την Κρήτη από την Κίσσαμο έως το Βάι για να γνωρίσουν τον Κρητικό Αμπελώνα και τους οίνους Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΚΡΗΤΗ. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών για την περίοδο 2021-2022» με εταίρους την σύμπραξη μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Το επαγγελματικό προφίλ των επισκεπτών ήταν εισαγωγείς κρασιού, εκπαιδευτές, Master of Wine, οινοχόοι, οινοδημοσιογράφοι και bloggers. Το γκρουπ των Βρετανών επαγγελματιών,  σε διάστημα τριών ημερών είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει 75 ετικέτες από 25 οινοποιεία. Διοργανώθηκε εξειδικευμένο masterclass με θέμα «Οι 11 γηγενείς ποικιλίες Π.Γ.Ε. Κρήτη» που παρουσίασε ο Σταμάτης Ίσερης Dip WSET, καθώς και walk around tasting όπου δοκιμάστηκαν 14 κρασιά από την ποικιλία Βιδιανό και 5 από την ποικιλία Λιάτικο – ΠΓΕ Κρήτη. Οι παρευρισκόμενοι είχαν έπειτα την δυνατότητα να δοκιμάσουν ποικιλία κρητικών τυριών. Το fam trip διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου Reco Exports με την συνοδεία της Μάριαν Σπίγγος και της Ουρανίας Μαργκωμένου.

Το γκρουπ των Αμερικανών επισκεπτών, που απαρτίζονταν από επαγγελματίες σε ΜΜΕ, παρέμεινε στο νησί για 6 ημέρες και δοκίμασαν 93 κρασιά Π.Γ.Ε. Κρήτη από 31 οινοποιεία. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κρητικό τρόπο ζωής και να απολαύσουν την κρητική ύπαιθρο. Το συγκεκριμένο ταξίδι γνωριμίας (fam trip) διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ανάδοχο του έργου Colangelo PR με την συνοδεία της Σοφίας Πέρπερα.

Τα δύο αυτά ταξίδια γνωριμίας συνδυάστηκαν με επίσκεψη σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, με δείπνα όπου απόλαυσαν κρητική και ελληνική κουζίνα, γευσιγνωσία κρητικού ελαιολάδου από τον olive oil chef Βασίλη Λεωνίδου, αλλά και με επίσκεψη σε οινοποιεία και αμπελώνες. Κάθε δράση που διοργανώνει το Wines of Crete αναδεικνύει πάντα τον Κρητικό Αμπελώνα σε συνδυασμό με την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.