Αρχική Τουρισμός Ολ. Αναστασοπούλου στην «Πρωινή Ενημέρωση-ΣΚΑΪ»: Η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει φιλοξενία υψηλής...

Ολ. Αναστασοπούλου στην «Πρωινή Ενημέρωση-ΣΚΑΪ»: Η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει φιλοξενία υψηλής ποιότητας, δώδεκα μήνες τον χρόνο

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ως καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τους Αντώνη Κρητικό και Χρυσόστομο Τσούφη, μεταξύ άλλων μίλησε για (α) τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που στηρίζουν την τουριστική στρατηγική μας, (β) την αύξηση της τουριστικής κίνησης, όπως και (γ) τις εκτιμήσεις για τη χωρική και τη χρονική επέκταση του τουρισμού.

Ειδικότερα, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου επεσήμανε την αύξηση της τουριστικής κίνησης στον τομέα της κρουαζιέρας κατά 25%, σε σχέση με το 2019, με καταληκτική, μάλιστα, ημερομηνία για την τελευταία κρουαζιέρα στις 5 Ιανουαρίου του 2023.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε ότι ως χώρα εξαργυρώνουμε την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ενώ υπογράμμισε  ότι ως κύριους στόχους της εθνικής τουριστικής πολιτικής το Υπουργείο έχει θέσει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας, της αυθεντικότητας και της ανθεκτικότητας του τουριστικού προϊόντος και παράλληλα την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Επιπροσθέτως, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου έκανε ειδική μνεία στο υποέργο «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το φυσικό αντικείμενο του οποίου έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το Δεκέμβριο του 2025, έχει ως στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ενθάρρυνση ανάπτυξης νέων, ενεργειακά αποδοτικών, υποδομών, τον εξορθολογισμό του κανονιστικού και λειτουργικού πλαισίου με σκοπό τη δραστική απλοποίηση και επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών χωροθέτησης και αδειοδότησης, αλλά και την εισαγωγή νέων προτύπων και σχημάτων διακυβέρνησης για τον τουρισμό.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  έκανε αναφορά στο στρατηγικό πλάνο της Ελλάδας να φιλοξενήσει βορειοευρωπαίους συνταξιούχους κατά τους χειμερινούς μήνες, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με ήπιο μεσογειακό κλίμα, χαμηλότερο κόστος θέρμανσης σε σχέση με τον Βορρά, καθώς και με άρτιες υποδομές και υπηρεσίες που μπορούν να εξασφαλίσουν φιλοξενία υψηλής ποιότητας, δώδεκα μήνες τον χρόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.