Home General Thematic Tourism Expo & Food Festival Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας 20-23 Οκτωβρίου 2022

Thematic Tourism Expo & Food Festival Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας 20-23 Οκτωβρίου 2022

Κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει η Λαμία με την πραγματοποίηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού που συναντιέται με το Food Festival στις 20-23 Οκτωβρίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας.

Η Έκθεση θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για την προβολή του θεματικού τουρισμού, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία στους επαγγελματίες του κλάδου και στους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο Ελληνικό, αλλά και το ξένο κοινό. Διοργανώνεται από τη Mact Media Group με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμίας, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος και πολλών φορέων.

Στόχος μας, η έκθεση αυτή να εδραιωθεί σαν μία νέα αρχή για κλείσιμο μεγάλων συμφωνιών και την άμεση πώληση. Η αναγκαιότητα μίας μεγάλης διεθνούς έκθεσης Θεματικού Τουρισμού στην χώρα μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Στόχος μας είναι να έχουμε εκθέτες από ελληνικούς και ξένους προορισμούς και εμπορικούς επισκέπτες και κοινό.

Στους εκθέτες περιλαμβάνονται ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες real estate, εταιρείες τροφίμων και ποτών, φορείς που σχετίζονται με τις ειδικές μορφές τουρισμού και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Με στόχο η  Έκθεση Θεματικού Τουρισμού & Food Festival να αποτελέσει το κορυφαίο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού, η διοργανώτρια εταιρεία Mact Media Group αναλαμβάνει τον προκαθορισμό συναντήσεων εκθετών με επιλεγμένους αγοραστές από τις παραδοσιακές και αναδυόμενες τουριστικές αγορές. Τα συνέδρια που θα διεξαχθούν στην έκθεση θα προβάλουν τις παγκόσμιες τάσεις της τουριστικής αγοράς γύρω από τον Θεματικό Τουρισμό, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους επαγγελματίες του τουρισμού.

H Διεθνής Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού & Food Festival είναι η πρώτη έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και χωρίζεται σε 2 ενότητες. Η μία θα αφορά όλες τις μορφές του Θεματικού Τουρισμού και η δεύτερη του Food Festival θα περιλαμβάνει τη γαστρονομία και τον οίνο, τοπικά προϊόντα, τρόφιμα, ποτά, πρώτες ύλες για εστιατόρια και άλλα.

Θεματικός Τουρισμός

Οι μορφές Θεματικού Τουρισμού που θα φιλοξενηθούν στην TTE & Food Festival είναι:

1. City Break (Ανάπτυξη προορισμών City Break, , Αγορές, Αρχιτεκτονική, Διασκέδαση, Εμπειρία, Εμπορικά Κέντρα, Ένταξη Πολιτιστικών Διαδρομών, Ιστορία κλπ.).

2. Αθλητικός Τουρισμός (Αθλητικές διοργανώσεις ,δραστηριότητες & Εvent, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς , Αναρρίχηση , Golf , Ορειβασία, Ορειβατικό Σκι, Ορεινή Ποδηλασία, Ορεινό Τρέξιμο).

3. Γεωτουρισμός (Γεωπάρκα, Σπήλαια).

4. Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Προγράμματα Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα, Γνωριμία με την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά).

5. Θαλάσσιος Τουρισμός (Αλιευτικός Τουρισμός , Θαλάσσια Παιχνίδια,  Θαλάσσια Πάρκα, Καταδυτικός Τουρισμός, Μαρίνες, Τουρισμός Κρουαζιέρας, Σκάφη Αναψυχής).

6. Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός (Εκκλησίες, Μοναστήρια).

7. Πολιτιστικός Τουρισμός (Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία, Μουσεία, Κάστρα, Ιστορικά Μνημεία, Έθιμα και Μουσικά Δρώμενα, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Φεστιβάλ).

8. Συνεδριακός Τουρισμός (Εκθεσιακά Κέντρα, Συνεδριακά Κέντρα).

9. Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας (Ιαματικός Τουρισμός, Ιαματικές πηγές, Κέντρα, Ιατρικός Τουρισμός, Θαλασσοθεραπεία, Θεραπευτικά Προγράμματα, Yoga, Spa κλπ).

10. Τουρισμός Υπαίθρου (Αγροτικός Τουρισμός Αγροτικές Δραστηριότητες που σχετίζονται με την Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία κλπ, Παρατήρηση Οικοσυστήματος) Οικοτουρισμός (Αναπτύσσεται σε οικολογικά αξιόλογες και κυρίως θεσμοθετημένης περιβαλλοντικής προστασίας περιοχές πχ περιοχές Natura).

11. Υπαίθριες Δραστηριότητες (Αναρρίχηση, Canoe Kayak, Canyoning, Ιππασία, Kayak ποταμού, Mountain Biking, Ορειβατικοί & Πεζοπορικοί Σύλλογοι, Ποδηλασία, Rafting, Ταξίδια περιπέτειας, Trekking ποταμού,  Υπαίθριες Δραστηριότητες).

12. Χειμερινός Τουρισμός & Χιονοδρομικός Τουρισμός (Σκι, Χειμερινά Σπορ, Χιονοδρομικά Κέντρα).

Food Festival

Το Food Festival θα αφορά την γαστρονομία της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία της Φθιώτιδος από την παράδοση και το σήμερα έως και το αύριο αυτής. Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η προβολή των συνταγών και προϊόντων, ιδιαίτερα από την περιοχή και θα διοργανώνεται ετήσια με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί σε θεσμό.

Θα είναι ένα πάζλ από διάφορες εκδηλώσεις γύρω από την γαστρονομία και θα μπορούν να συμμετάσχουν σ΄ αυτό τόσο επιχειρήσεις και παραγωγοί της γαστρονομίας και του οίνου, όσο και τοπικοί παραγωγοί και μαγαζιά της πόλης, ο καθένας με το δικό του περίπτερο. Οι παραγωγοί καθώς και τα καταστήματα που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν σ΄ αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να τα προβάλουν, να τα διαφημίσουν, αλλά και να τα πουλήσουν στους επισκέπτες.

Μέσα από το φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία να  παρουσιαστούν νέες και παραδοσιακές συνταγές, πρωτοποριακά νέα τοπικά υλικά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία γύρω από τις διατροφικές τάσεις της εποχής  έχοντας στο επίκεντρο τις παραδοσιακές συνταγές της Ρούμελης, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το Food Festival θα περιλαμβάνει:

  1. Ημερίδα γύρω από τη γαστρονομία και την τουριστική ανάπτυξη, σεμινάρια από κορυφαίους σεφ και διατροφολόγους
  2. Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων
  3. Μουσικές εκδηλώσεις
  4. Εκδηλώσεις με  μαγειρική  από γνωστούς και ντόπιους σεφ, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες από την περιοχή, θα προσφέρουν απίθανες γευστικές εμπειρίες στους επισκέπτες.
  5. Σύλλογοι, σχολές μαγειρικής και food bloggers θα μαγειρέψουν για το κοινό με δωρεάν δοκιμή
  6. Θα πραγματοποιηθούν Μaster Classes για το κοινό και τα παιδιά
  7. Οι  παραγωγοί του τόπου θα είναι εκεί για να συνομιλήσουν με το κοινό και να προσφέρουν διάφορα τοπικά κεράσματα, όπως ελιές, μέλι, βότανα, χυλοπίτες, κρασίτσίπουρο και παραδοσιακά γλυκά

Το Food Festival  θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες  της περιοχής να συνδεθούν με νέους υποψήφιους συνεργάτες αλλά και να διευρύνουν το πελατειακό τους κοινό. Τέλος θα συμβάλλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του δήμου, και με αφορμή τη γαστρονομία, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν έχοντας σαν αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

10+1 Λόγοι για να συμμετέχετε στην έκθεση TTE Food & Festival

1. H TTE & Food Festival είναι σημαντική έκθεση που θέλει να προβάλει τον θεματικό τουρισμό από όλη την Ελλάδα, σημαντικό κομμάτι στην έκθεση έχει η γαστρονομία με παραδοσιακά προϊόντα και ποτά οίνος – ούζο – τσίπουρο κλπ, που θα αναδείξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.

2.  H TTE & Food Festival έχει στόχο την εξωστρέφεια αλλά και το ελληνικό κοινό ώστε να αναδείξει όλο τον πλούτο από όλη την Ελλάδα καθώς και μορφές τουρισμού που μπορούν να συμβάλουν στις 365 μέρες τουρισμός.

3. Την TTE & Food Festival την αγκαλιάζουν από την αρχή Υπουργεία , Φορείς του τουρισμού που έχουν δώσει την Αιγίδα σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια

4Στην TTE & Food Festival στόχος είναι:

α) να επισκεφθούν ξένοι αντιπρόσωποι αγοραστές, επιχειρήσεις που μπορούν να συνεργαστούν με όλες αυτές τις εταιρίες που θα βρίσκονται στην έκθεση,

β) η ανάδειξη των προϊόντων από τους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και

γ) να επισκεφθούν την έκθεση επισκέπτες αγοραστές θεματικού τουρισμού.

5. Στην TTE & Food Festival θα παρουσιαστούν όλες οι ενότητες του θεματικού τουρισμού

6. Στην TTE & Food Festival θα πραγματοποιηθεί παγκόσμιο συνέδριο για το θεματικό τουρισμό που θα περιλαμβάνει εξειδικευμένα workshop, καθώς και γαστρονομικές γευσιγνωσίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σημαντικούς αναγνωρισμένους μάγειρες.

7. Στην TTE & Food Festival θα γίνουν συναντήσεις από επιχειρηματίες του κλάδου μιας και έχουν κληθεί εμπορικοί επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, είτε από τον θεματικό τουρισμό, αλλά και την γαστρονομία και τον οίνο.

8. Την TTE & Food Festival θα την καλύψουν περισσότεροι από 100 χορηγοί επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα και θα λειτουργήσει online TV, όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δώσουν συνεντεύξεις καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης. Η TTE & Food Festival ήδη έχει εξασφαλίσει δεκάδες Χορηγούς Επικοινωνίας από την Ελλάδα και το Εξωτερικό

9. Στο χώρο της TTE & Food Festival θα προβάλλονται με επαγγελματικό τρόπο οι εκθέτες μέσω Internet – Οδηγό της Έκθεσης και Newsletter που αποστέλλονται σε 100.000 δυνητικούς πελάτες.

10. Την TTE & Food Festival θα επισκεφθούν δεκάδες Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και bloggers που σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μεταδίδουν όλη την ροή της έκθεσης.

11. Σημαντικό διαφημιστικό πρόγραμμα από τώρα σε ΜΜΕ που θα προσελκύσει χιλιάδες κόσμο στην έκθεση μας

Η TTE & Food Festival είναι ο πρώτος σημαντικός τόπος συνάντησης επαγγελματιών και κοινού για το θεματικό τουρισμό, την γαστρονομία και τον οίνο στην Λαμία.

Η συνάντηση που δεν πρέπει να λείπετε!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version