Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Seneca Medical Group | Εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού...

Seneca Medical Group | Εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και του Προέδρου της ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη

Η ενδυνάμωση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα ενισχύεται μέσα από την εξωστρέφεια των ιατρικών οργανισμών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. 

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, και του Προέδρου της ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τoν ιατρικό τουρισμό, από το Seneca Medical Group.

Το Seneca Medical Group, μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ευρώπη στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της μια εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της εξωστρέφειας των εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές αγορές παγκοσμίως, με την Ελλάδα να έχει ξεκινήσει, τα τελευταία χρόνια, συντονισμένες προσπάθειες για την ανάδειξή της σε σημαντική χώρα προορισμό, δεδομένου του υψηλού επιπέδου στις παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο στον τουρισμό όσο και στην υγεία.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η κα Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, τόνισε ότι ο τουρισμός Υγείας διαθέτει δυναμική, προοπτικές και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού. Με τη συνεργασία όλων των φορέων και την επιστημονική συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προωθούνται όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις για να αξιοποιηθούν θέματα τουρισμού, Υγείας και Ευεξίας. 

Ο πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι η χώρα μας κατάφερε από τη 10η θέση, στην οποία βρισκόταν στο παρελθόν, να ανέβει στην 5η παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον ιατρικό τουρισμό. Πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα της ΕΛΙΤΟΥΡ είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου χωριού ευεξίας, στον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν όλο τον χρόνο για τον τρόπο που θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, κατακτώντας την ευζωία. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, Αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, υπογράμμισε ότι οι θεραπείες, η καινοτομία και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και που απαιτούνται οργανωμένες πρωτοβουλίες για την προβολή και την αξιοποίησή τους. 

Ο CEO του Seneca Medical Group, Γιώργος Κοτταρίδης, σημείωσε ότι ο ιατρικός τουρισμός είναι ένας τομέας με μεγάλη δυναμική στον οποίο χρειάζεται να εστιάσει περισσότερο η Πολιτεία. Αναφορικά με το θετικό παράδειγμα της Seneca, τόνισε ότι, μόνο στην κλινική της Αθήνας του Ομίλου, το 45% των πελατών που έρχονται για αποκατάσταση της τριχόπτωσης προέρχονται από το εξωτερικό. Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε ο CEO του Seneca Medical Group ήταν η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας της χώρας, για να μπορούν να αδειοδοτούνται ιατρικές υπηρεσίες μέσα σε τουριστικές υποδομές. Είναι αναγκαίο, όπως ανέφερε, να διευκολυνθεί η απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης για τις μονάδες ιατρικού τουρισμού και να επιδοτούνται οι κλινικές ιατρικού τουρισμού από το κράτος, βάσει της επισκεψιμότητας ασθενών από το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ. Μαμαλάκης Πέτρος, Γενικός Γραμματέας Elitour, κ. Kουσκούκης Κωνσταντίνος, Μέλος Elitour και Πρόεδρος Ελλ. Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, η κ.Bάκη Πάκα, Υπεύθυνη Εξωστρέφειας Elitour, κ.Κακουλίδης Γιώργος, Μέλος Elitour και Πρόεδρος Asclipeia Cluster, κ. Σμέρος Ιωάννης Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Καραούλης Λάζαρος, Μέλος κεντρικής πολιτικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η Elitour αποτελεί έναν ανεξάρτητο φορέα, ο οποίος υλοποιεί δράσεις με στόχο την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και την ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς σε παγκόσμια θέματα που σχετίζονται με τον ιατρικό τουρισμό.

Το Seneca Medical Group, αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον καινοτόμες κλινικές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, συνδυάζει τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους θεραπείας, τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή εξατομικευμένων λύσεων και για αυτό βρίσκεται ανάμεσα στις περισσότερο δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου στην Ευρώπη.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version