Αρχική Θέατρο Τεχνοχώρος Φάμπρικα: Σεμινάριο με το Catabasis Teatro από το Μεξικό

Τεχνοχώρος Φάμπρικα: Σεμινάριο με το Catabasis Teatro από το Μεξικό

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 17 Ιουλίου

Η Fabrica Athens με μεγάλη χαρά φιλοξενεί το Catabasis Teatro από το Μεξικό, για ένα πρωτοποριακό εργαστήριο – έρευνα για τη πρακτική δραματουργία του ηθοποιού. Από τις 18 έως τις 22 Ιουλίου 2022, οι Sara Cisneros και Jonas Gomez θα εμψυχώσουν το εργαστήριο, που απευθύνεται σε ερμηνευτές και λάτρεις των παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, τσίρκο, performance) που αναζητούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους σύνδεσης σώματος, νου και ψυχής για τη σκηνική δημιουργία.

Το εργαστήριο αποτελεί παρακλάδι μιας μακροχρόνιας θεατρικής έρευνας, η οποία βρίσκει τα θεμέλια της στη Θεωρία των Δραματικών της Luisa Josefina Hernández (The Theory of Dramatic Gernes) και την πρακτική της εφαρμογή επί σκηνής και στο “Dance of Intentions” της ηθοποιού και εκπαιδεύτριας θεάτρου Roberta Carreri από το Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium.

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές

Η Sara Cisneros, παραγωγός, ηθοποιός και συνιδρύτρια του Catabasis Teatro σπούδασε υποκριτική στο Ápeiron Teatro, στο οποίο ήταν μέλος από το 2015 έως το 2019. Εξειδικεύτηκε στη μελέτη της θεωρίας των δραματικών ειδών και της θεατρικής ανθρωπολογίας, καθώς και στην τεράστια μελέτη του ελληνικού θεάτρου και στη μελέτη του πλήρους έργου του Σαίξπηρ. Έχει προετοιμαστεί σε τεχνικές υποκριτικής, εμβαθύνοντας στη μελέτη του μάστερ Eugenio Barba και του Odin Teatret, όπου πραγματοποίησε μια εντατική καλλιτεχνική συνάντηση το 2019. Ίδρυσε την εταιρεία CATÁBASIS TEATRO με τον Jonás Gómez, έχοντας βραβευτεί σε κρατικούς θεατρικούς διαγωνισμούς για την ανάπτυξη εργαστηρίων και δράσεων για την Πόλη του Μεξικού κατά τα έτη 2019, 2020 και 2021. Η θεωρητική και πρακτική της έρευνα συνδέει τη θεωρία του δράματος με τη θεατρική ανθρωπολογία. Το 2020, αναγνωρίστηκε από το UNAM (Universidad Nacional Autónoma de México )στο πλαίσιο του FITU 27, ως μία από τις 25 νεαρές Μεξικανές της σύγχρονης μεξικανικής θεατρικής σκηνής.

Ο Jonás Gómez, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και συνιδρυτής του Catabasis Teatro είναι ηθοποιός, αυτοσχεδιαστής, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και δάσκαλος. Έχει σπουδάσει λογοτεχνία και θέατρο στο UNAM και κινηματογράφο με ειδίκευση στην καλλιτεχνική διεύθυνση, στην Ένωση Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών του Μεξικού (AMCI). Από το 2010 έως το 2019 συνεργάστηκε με την εταιρεία Ápeiron Teatro. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 παραγωγές με σκηνοθέτες όπως οι Fernando Martínez Monroy, Pilar Villanueva, Jorge A. Caballero και Cecilia Savoia, μεταξύ άλλων. Έχει ειδικευτεί στην τεχνική του θεατρικού αυτοσχεδιασμού, καθώς και στη μελέτη και ανάλυση της δραματικής θεωρίας.

Πληροφορίες ǀ Δηλώσεις Συμμετοχής

  1. Email: researchtheater@gmail.com– Θέμα: Theater & Folk Song
    – Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο, Email
  2. Τηλέφωνο: 210 3411651 (Δευτέρα – Παρασκευή: 13:00-18:00)

Η Δραματουργία του Ηθοποιού
Εισηγητής: Sara Cisneros, Jonas Gomez (Catabasis Teatro, Mexico)
Ημερομηνίες & Ώρες διεξαγωγής:
18 -22 Ιουλίου 2022, 17:00-21:00
Κόστος συμμετοχής: 90 ευρώ
Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλική

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Fabrica Athens

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.