Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παρουσίαση της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της...

Παρουσίαση της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στο ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ)

Παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και ακολούθως της στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων με έμφαση στις τουριστικές μαρίνες, καθώς και της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως του πολιτιστικού, του θρησκευτικού και για την τρίτη ηλικία (silver tourism), έκανε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα του αμφιθεάτρου ¨Κρανιδιώτης” του Υπουργείου Εξωτερικών, στο ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ).

 Για την ακρίβεια της ενημέρωσης, τα μέλη του ΔΣ της ΠαΔΕΕ έχουν ως εξής:

  1. (ΗΠΑ) Leonidas Raptakis, Γερουσιαστής της Πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ
  2. (ΗΠΑ) Stephan Pappas Wyoming, Γερουσιαστής της Πολιτείας του Γουαϊόμινγκ
  3. (ΗΠΑ) John Spiros Wisconsin, Εκπρόσωπος της Πολιτείας του Ουισκόνσιν
  4. (Καναδάς) Effie Triantafilopoulos, Mέλος της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης του Οντάριο 
  5. (Καναδάς) Emmanuella Lambropoulos, Βουλευτής του Saint-Laurent του Κεμπέκ
  6. (Καναδάς) Annie Koutrakis, Βουλευτής στην περιφέρεια του Vimy
  7. (Καναδάς) Aris Babikian, Μέλος της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης του Οντάριο 
  8. (Αλβανία) Vangelis Doules, Βουλευτής Τιράνων  
  9. (Αυστραλία) Steve Georganas, Ομοσπονδιακό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νότιας Αυστραλίας για την Αδελαΐδα 
  10. (Αυστραλία) Andrea Michaels, Πολιτειακή βουλευτής της Νότιας Αυστραλίας (Enfield), Υπουργός Καταναλωτικών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Πολιτισμού της τοπικής κυβέρνησης
  11. Tom Koutsantonis, Πολιτειακός βουλευτής της Νότιας Αυστραλίας (West Torrens), Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών, Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου της τοπικής κυβέρνησης
  12. (Aυστραλία) Michael McCormack, Oμοσπονδιακός Βουλευτής Riverina, τέως αναπληρωτής πρωθυπουργός Αυστραλίας
  13. Sophie Cotsis, Πολιτειακή βουλευτής της Νέας Νότιας Ουαλίας (Canterbury)
  14. Jenny Mikakos, Τέως Βουλευτής Αυστραλίας

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου τόνισε ότι ο πολιτισμός μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και στην δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων με πολλαπλασιαστικά οφέλη, ενώ επισημάνθηκε ότι η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας προσελκύει πλήθος τουριστών και αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας για την αύξηση του μεριδίου αγοράς (market share) της στη Μεσόγειο κι όχι μόνον.

Παράλληλα, η Γενικη Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι η χώρα μας ως τόπος με σημαντική πνευματική και θρησκευτική παράδοση, προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο με σκοπό να θαυμάσουν θρησκευτικά μνημεία ή να ικανοποιήσουν πνευματικές αναζητήσεις. Επιπλέον, η πολιτιστική πτυχή της θρησκείας συνδέεται στενά με τον τουρισμό, καθιστώντας την ένα ιδιαίτερο είδος τουριστικής δραστηριότητας που βασίζεται σε διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα και παραδόσεις. Ξένοι και Έλληνες επισκέπτες στέκονται με δέος μπροστά στις χιλιάδες βυζαντινές εκκλησίες, τα αναρίθμητα ξωκλήσια, τα μοναστήρια, τα ιερά προσκυνήματα και τα αμέτρητα άλλα θρησκευτικά μέρη της πατρίδας μας. 

Επιπροσθέτως, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου επισήμανε ότι καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνάει, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται και οι ηλικιωμένοι έχουν καλύτερη υγεία, και επομένως περισσότερες ευκαιρίες να ταξιδέψουν μετά τη συνταξιοδότησή τους, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει κορυφαίος προορισμός για αυτούς, έχοντας ήδη τις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό και την ξενοδοχειακή επάρκεια. 

Επίσης, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης ανέφερε ότι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, όπως η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η φυσική ομορφιά και η γεωγραφική της ποικιλία, προσελκύουν σημαντικές τουριστικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Οι επενδυτές ανακαλύπτουν ότι η πατρίδα μας παρουσιάζει έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών που παραμένουν απαράμιλλοι σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου σημείωσε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός, λόγω και των εγγενών του χαρακτηριστικών (ιδιωτικότητα, κοινωνική αποστασιοποίηση κλπ.) επέδειξε ανθεκτικότητα μέσα στην πανδημία, ενώ τόνισε ότι αυτός αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της εθνικής και τοπικής οικονομίας. «H χώρα μας με ακτογραμμή περίπου 16.000 χιλιομέτρων, προικισμένη με ζεστό καιρό, τέσσερα διαφορετικά αρχιπελάγη και επτά αλυσίδες νησιών, διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τουρισμό με σκάφη αναψυχής», κατέληξε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.