Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μαγνητίζει καθημερινά Έλληνες και ξένους το επιτυχημένο φεστιβάλ βιβλίου στα Χανιά

Μαγνητίζει καθημερινά Έλληνες και ξένους το επιτυχημένο φεστιβάλ βιβλίου στα Χανιά

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων “μαγνητίζει” καθημερινά τους φίλους του βιβλίου όπου συμμετέχουν  περισσότεροι από 100 συγγραφείς, εκδότες, άνθρωποι του βιβλίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης και στο πλαίσιο του επιτυχημένου φεστιβάλ  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι, παρακολούθησαν την πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίγλωσσου περιηγητικού λευκώματος με τίτλο «Χειροποίητη Κρήτη» που εκδόθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η έκδοση πραγματεύεται την έννοια του αυθεντικού στην Κρήτη μέσα από τα κείμενα της ταξιδιωτικής δημοσιογράφου Ισαβέλλας Ζαμπετάκη και τις φωτογραφίες του Γιώργου Αναστασάκη. Όπως αναφέρθηκε η  έκδοση αυτή της Περιφέρειας στόχο έχει να ενισχύσει την στροφή προς τις βιωματικές και αυθεντικές εμπειρίες στην ενδοχώρα του νησιού.

Οι τέχνες και οι τόποι που παρουσιάζονται στην πρωτότυπη αυτή περιηγητική έκδοση έχουν στόχο να εμπνεύσουν τον αναγνώστη να αναζητήσει τους πολλούς χειροποίητους θησαυρούς του νησιού.  

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε στον Μανώλη Πιμπλή, Διευθυντή του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, την ικανοποίησή του για την μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ ήδη από την πρώτη φετινή του παρουσία ενώ συμφωνήθηκε ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά να ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος των φετινών εκδηλώσεων.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται με παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, παράλληλες ενώ συνολικά στις 5 μέρες διεξαγωγής του περισσότεροι από 100 συγγραφείς, εκδότες, άνθρωποι του βιβλίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαζί με το κοινό διαμορφώνουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα που επιτρέπει στους διοργανωτές τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης να συμφωνήσουν ότι το βιβλίο και το φεστιβάλ του βρήκαν το σπίτι τους στα Χανιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.