Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Άνοιξαν πλήρως και πάλι για τους επισκέπτες τα Σπήλαια Διρού

Άνοιξαν πλήρως και πάλι για τους επισκέπτες τα Σπήλαια Διρού

Τα Σπήλαια Διρού υποδέχονται και πάλι με πλήρη λειτουργία το κοινό από 1 Ιουλίου, μετά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της λιμναίας διαδρομής, στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης που υλοποιούνται από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Τουρισμού. 

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τη  Μεγάλη λιμναία διαδρομή και τη χερσαία διαδρομή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Σπηλαίων καθημερινά από τις 09:00 έως τις 17:00. 

Τα Σπήλαια Διρού αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της χώρας και βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού. Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα.

Στόχος της ΕΤΑΔ είναι να συνεχίσει να αναβαθμίζει και να καθιερώνει τα Σπήλαια, ως έναν σημαντικό προορισμό που θα συνεχίσει να προσελκύει επισκέπτες, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.