Αρχική Δήμοι Δήμος Ιητών: 4η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού σε όλη την Ελλάδα -1ος στις...

Δήμος Ιητών: 4η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού σε όλη την Ελλάδα -1ος στις Κυκλάδες

Αύξηση του πληθυσμού κατέγραψε ο Δήμος Ιητών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Απογραφής 2021, που ανακοινώθηκαν επισήμως από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ). Συγκεκριμένα μετρήθηκε αύξηση ύψους 13,5% από 2.024 κατοίκους το 2011 σε 2.297 το 2021. Με κριτήριο την αναλογική αύξηση του πληθυσμού, τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τον Δήμο στην τέταρτη θέση πανελλαδικώς και  στην κορυφή της κατάταξης στην Περιφερειακή Ενότητα των Κυκλάδων. 

Εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός, ο Δήμαρχος Ιητών, κ. Γκίκας Γκίκας, δήλωσε:

«Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι μας βιώνουμε: Το νησί μας μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Γινόμαστε περισσότεροι, ώστε και η φωνή μας να ακούγεται περισσότερο. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως Δημοτική Αρχή, και με τον τρόπο αυτό δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε. Να βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας, να υπερβαίνουμε όσο είναι δυνατόν τα εμπόδια της νησιωτικότητας και να δημιουργούμε κίνητρα για μόνιμη παραμονή στο νησί μας όλο τον χρόνο και όχι μόνο εποχικά.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, η ζωή στο νησί δυσκολεύει. Παλεύουμε με τις αντιξοότητες και ενισχύουμε σταθερά τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας ώστε να εξασφαλίζουμε μία όσο το δυνατόν πιο άνετη και ποιοτική καθημερινότητα για όλους. 

Στέλνουμε δυνατά το μήνυμα ότι η Νιος μας γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη. Ότι μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, όμως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νησί-πρότυπο. Αυτόν τον στόχο έχουμε θέσει και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια όλοι μαζί για να το επιτύχουμε». 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.