Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Έναρξη Παιδικής Σκηνής 2022-2023 Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Έναρξη Παιδικής Σκηνής 2022-2023 Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Φέτος ξεκινάει η παιδική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με ένα μεγάλο καλωσόρισμα στην ομάδα Κοπέρνικος! 

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα ήθελε πρώτα απ’ όλα να χαιρετήσει με μεγάλη αγάπη την Κάρμεν Ρουγγέρη.  Η αγαπημένη των παιδιών, η αγαπημένη όλων μας! Η συνεργασία μας κράτησε εννιά ολόκληρα χρόνια, μία συνεργασία με πολλή αγάπη, στα εύκολα και στα δύσκολα.  

Μας έμαθε να αγαπάμε το θέατρο για παιδιά,  μας έμαθε να δίνουμε αγώνα για να πετύχει.

Χάρη στη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με την Κάρμεν Ρουγγέρη δημιουργήθηκε μία δυνατή παιδική σκηνή  στο κεντρικό θέατρο του Ιδρύματος. Ένας χώρος που υποστηρίζει το ποιοτικό Θέατρο για παιδιά με τις ανάγκες του, τη δική του αγωνία, αλλά και τη δική του δημιουργική μαγεία.. 

Εις το επανιδείν Κάρμεν.

Φέτος δίνουμε τη σκυτάλη της ανανέωσης στην εξαιρετική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ  (www.kopernikos.gr) .

Καλωσορίζουμε τους νέους μας συνεργάτες με μεγάλη ανυπομονησία, να «μπούμε» σε καινούργιους δρόμους, να συνεχίσουμε αλλά και να ανανεώσουμε την Παιδική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Η πολυαγαπημένη ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ κλείνει φέτος 15 χρόνια δημιουργικής πορείας και γιορτάζει ανεβάζοντας στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης δύο παραστάσεις για παιδιά! 

Α. Το ευφάνταστα κωμικό και ανατρεπτικό έργο «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ!» θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο, με ανοιχτές παραστάσεις, κάθε Κυριακή στις 15:30 και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία. Όσο κι αν ο τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, πρόκειται για ένα έργο γεμάτο μουσική, χιούμορ και κέφι που μας αποδεικνύει, με τον πιο όμορφο και ευρηματικό τρόπο ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ! 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: «Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής. Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά! Την ίδια ώρα, ο νεαρός μαέστρος, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του, αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!»

Πρόκειται για μία παράσταση που μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό και που αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρη στην εποχή μετά την πανδημία. Μέσα στα αλλεπάλληλα προβλήματα που προκαλούνται στις σχέσεις των θεατρικών ηρώων, η μουσική λειτουργεί ευεργετικά, σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα! Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση, η έντονη διάδραση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν κάθε δουλειά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ! Το κείμενο υπογράφουν εξάλλου οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελείται – για άλλη μια φορά – ο πολυμήχανος Γκάυ Στεφάνου.

Β. Ταυτόχρονα με το «Απαγορεύεται η μουσική», η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ανεβάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης άλλη μια παράσταση για παιδιά: την τεράστια επιτυχία «ΜΟΥΣΙΚΑ & ΑΝΑΠΟΔΑ», που πραγματοποίησε μικρή καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας και έρχεται τώρα, εμπλουτισμένη, να φιλοξενηθεί στο υπέροχο θέατρο του Ιδρύματος, κάθε Κυριακή στις 12:00, ενώ θα είναι διαθέσιμη και για όσα σχολεία θελήσουν να παρακολουθήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται εξάλλου για μία παράσταση τόσο με μουσικά όσο και με θεατρικά μέρη, με τους θεατές να καλούνται να πάρουν μέρος και να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δυο ιστορίες που εκτυλίσσονται μπροστά τους – μια μουσική και μια θεατρική – που άλλοτε συναντιούνται και άλλοτε διαχωρίζονται! 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: “Μια ατυχία της τελευταίας στιγμής και η νέα παράσταση του διάσημου σκηνοθέτη Γιάννη Δρακόπουλου, μένει χωρίς πρωταγωνίστρια! Σίγουρη για το πηγαίο ταλέντο της, η ενθουσιώδης Ορτανσία, θα τα βάλει με Πειρατές, θα ελιχθεί σαν τον Μπομπ τον Χαμαιλέοντα, θα αναζητήσει τη μάγισσα Σκουποξυλάνθη και θα περάσει από 40 κύματα -σαν την Φάλαινα Φαρφάλα- αναζητώντας επίμονα έναν ρόλο, σε αυτόν τον αλλόκοτο θίασο. Σε ποια θέση θα βρεθεί τελικά;”

Η πολυδύναμη ομάδα που εμφανίζεται επί σκηνής αποτελείται από μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς (ανάμεσά τους ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Δρακόπουλος (Τα καλύτερά μας χρόνια), η Έμη Σίνη (στο ρόλο της Ορτανσίας) και ο υπέροχος τραγουδιστής Απόστολος Ψυχράμης) που θα ερμηνεύσουν μοναδικά, τραγούδια της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, τόσο από τον -κλασικό πλέον- παιδικό δίσκο  «Ο Κόσμος Ανάποδα» όσο και από τους: «Απαγορεύεται η μουσική», «Μίλα και Σουτ» και «Σβήσε το φως». Η παράσταση ξεκινά τον Νοέμβριο στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.