Home General “HOLA” Flamenco Festival 2022 Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου 2022...

“HOLA” Flamenco Festival 2022 Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 Θησείο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο flamenco παλμός της Ελλάδας χτυπά σε μια διοργάνωση, στο Hola Flamenco Festival!

Το Hola Flamenco Festival συγκεντρώνει τους flamenco καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τους ενώνει με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από την Ισπανία σε μια ανεπανάληπτη γιορτή που φέρνει την Ανδαλουσία στη χώρα μας! Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στον φιλόξενο και δροσερό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134 – Θησείο).

Φέτος το φεστιβάλ καλεί τρεις διαφορετικές ορχήστρες και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής να συνεργαστούν με τους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας έτσι την επαφή του flamenco με άλλα είδη μουσικής αλλά και τη δημιουργική συνύπαρξη των μουσικών και των πολιτισμών μέσα από το χορό και το τραγούδι.

Καλεσμένη φέτος η τραγουδίστρια Alba Guerrero από τη Βαρκελώνη, η οποία θα δώσει δύο σεμινάρια τραγουδιού: ένα σεμινάριο τεχνικής της φλαμένκο φωνής κι ένα σεμινάριο εκμάθησης φλαμένκο τραγουδιών, ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα.

Δεκατρείς χορευτές και χορεύτριες, το flamenco group “Al Aire Libre”, η Ορχήστρα Αραβικής Mουσικής “Ferket Al Anwar”, η χορωδία Ροδιά-Μάρθα Μαυροειδή, η Πολυφωνική Xορωδία Ηπείρου Βαγγέλη Κώτση, ο Σταύρος Πρέσσης στη φλαμένκο κιθάρα και ο Γιάννης Παπαγιανούλης στα κρουστά, συμπράττουν δημιουργώντας μια μουσική έκρηξη χαράς και χορού!

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20.30, ενώ στις 19.00 προηγείται πάρτι με τις μουσικές της Γιώτας Κοτσέτα (Kosmos fm).

Το Flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων. Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει ως πυρήνα τις έννοιες της συλλογικότητας και της συνύπαρξης, του αγώνα, της αλληλεγγύης και της δύναμης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Αθήνα από το 2017 και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετικές «αυλές» της πόλης. 

Στις 18 και 19 Ιουνίου… Όλα Φλαμένκο λοιπόν!

…και για τους μεγάλους λάτρεις του φλαμένκο, το καλοκαίρι συνεχίζεται με το Vamos! Flamenco Camp. Από την Κυριακή 24 έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου καλλιτέχνες του είδους από την Ελλάδα και την Ισπανία, με επίτιμο προσκεκλημένο τον τραγουδιστή Juan Granados από την Ανδαλουσία, θα  παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από παραστάσεις και εργαστήρια στον Βάμο Χανίων. Το χωριό  ιδρύθηκε από Άραβες πειρατές που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία τον 8ο αιώνα και έτσι ονομάστηκε “Βάμος” που στα ισπανικά είναι “Vamos”, δηλαδή “πάμε”! Η ιδέα να παρουσιαστεί ένα τέτοιου τύπου Camp στον Βάμο Χανίων, έρχεται από τη βαθιά επαφή του χωριού, των ανθρώπων του, της κουζίνας του και της ιστορίας του, με αυτήν της flamenco κουλτούρας. 

Εισιτήρια για το Hola Flamenco Festival: www.holaflamencofestival.com και τις ημέρες του φεστιβάλ στο ταμείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από τις 17.00. Πληροφορίες με μήνυμα στο 6972343968.

Πληροφορίες και κρατήσεις για το Vamos! Flamenco Camp στο www.vamosflamenco.com  

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version