Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 336.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση δράσεων στον χώρο του...

336.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση δράσεων στον χώρο του Βιβλίου, των Γραμμάτων και της Φιλαναγνωσίας

ΥΠΠΟΑ

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 336.000 ευρώ και παροχή αιγίδας, ανακοινώνει σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε 63 δράσεις που αφορούν στον χώρο του Βιβλίου, των Γραμμάτων και της Φιλαναγνωσίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις».

Στην Διεύθυνση Γραμμάτων και Τεχνών κατατέθηκαν μέσω της διαδικασίας του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων, κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ, της 31ης Ιανουαρίου 2022, αιτήματα από 84 φορείς. Πενήντα δύο εξ αυτών των φορέων αιτήθηκαν και την χορήγηση αιγίδας.

Ως προς την αξιολόγηση των αιτημάτων για την παροχή επιχορήγησης ή/και αιγίδας κατά περίπτωση, η επιτροπή έλαβε υπόψη της τη συνάφεια και την εμβέλεια των δράσεων σε σχέση με τους σκοπούς της προκήρυξης, καθώς και παραμέτρους όπως τη γεωγραφική κατανομή δράσεων, την ικανότητα του φορέα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εγγραφής του μητρώου και την αναπτυξιακή προοπτική του.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους: 

  1. Μάριο Κωστάκη, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ
  2. Αθανασία Παπαθανασίου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμμάτων και Τεχνών του ΥΠΠΟΑ
  3. Ελισσάβετ Ελένη (Έλση) Δημουλά, Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
  4. Αθανάσιο Βασιλείου, Συγγραφέα, Μεταφραστή, Κριτικό, Επιμελητή εκδόσεων
  5. Βασίλειο Γκουρογιάννη, Συγγραφέα, Νομικό, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων 

Εξέτασε τις  84 προτάσεις για επιχορήγηση ή/και αιγίδα οι οποίες υπεβλήθησαν εμπρόθεσμα και ηλεκτρονικά στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων από εγγεγραμμένους σε αυτό Φορείς. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.