Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πιλοτική δράση πολιτισμικής διαμεσολάβησης-διερμηνείας σε μετανάστες/μετανάστριες τρίτων χωρών από την Περιφέρεια Κρήτης

Πιλοτική δράση πολιτισμικής διαμεσολάβησης-διερμηνείας σε μετανάστες/μετανάστριες τρίτων χωρών από την Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης), σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης υλοποιούν πιλοτική δράση πολιτισμικής διαμεσολάβησης – διερμηνείας σε μετανάστες/μετανάστριες τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INCLUD EU (AMIF) του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) & ΔΟΜ Ελλάδας.  

Στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης, λειτουργούν σημεία ενημέρωσης (info points) στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, τα οποία υποστηρίζουν διαμεσολάβηση–διερμηνεία μεταξύ των μεταναστών/μεταναστριών και του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης και της προσβασιμότητάς τους στα δικαιώματα και στις παροχές υγείας. Παρέχουν επίσης πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών των νοσοκομείων. Η διαμεσολάβηση γίνεται σε τέσσερις γλώσσες: Αραβικά, Κιρμανζί, Φαρσί και Νταρί και εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών τρίτων χωρών στις περιφέρειες.  

Η πιλοτική δράση υποστηρίζεται από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο του 2022. Χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.