Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ά Γκερέκου: Ο ΕΟΤ σταθερά αρωγός στην προβολή της Αττικής -Η Πρόεδρος...

Ά Γκερέκου: Ο ΕΟΤ σταθερά αρωγός στην προβολή της Αττικής -Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στην τηλεδιάσκεψη εργασίας για τον Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

Η δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO) είναι εκ των ων ουκ άνευ για μια βιώσιμη, αειφόρα τουριστική ανάπτυξη της Αττικής, επισήμανε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, στην τηλεδιάσκεψη εργασίας (workshop) που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη μελέτη ίδρυσης «Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού» στην Περιφέρεια Αττικής.

Στην τηλεδιάσκεψη, που οργάνωσε η «Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ» και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχαν το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κι η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, το ΞΕΕ, ο ΣΕΤΕ, η ΕΑΤΑ, η ΕΞΑΑΑ, το ΔΙΑΖΩΜΑ, η ΣΕΤΚΕ, η fedHATTA, ο HAPCO, τα Εμπορικά Επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η AEGEAN, τα τέσσερα λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ελευσίνα, Λαύριο & Ραφήνα), εκπρόσωποι του θαλάσσιου τουρισμού και του οινοτουρισμού, καθώς και στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ σημείωσε ότι «η συζήτηση για τους DMO, που έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, αρχίζει επιτέλους να γίνεται πράξη και γι’ αυτό αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό περιθώριο χρονοτριβής και λαθών»

Αναφερόμενη στην προβολή του προορισμού, υπογράμμισε πως ο ΕΟΤ είναι σταθερά αρωγός, ως Εθνική Πύλη Προβολής της χώρας, στην προσπάθεια αυτή μέσω του Vistigreece.gr και της καμπάνιας Greekend. Παράλληλα, υπενθύμισε ορισμένες σημαντικές πρωτοβουλίες του Οργανισμού, όπως τις μεγάλες χορηγίες στο Ράλι Ακρόπολις και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, την υποστήριξη στην Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023, τη συνδρομή για ένταξη του Γεωπάρκου Λαυρίου στον κατάλογο της UNESCO, τις πολιτιστικές δράσεις την Σαλαμίνα (ανάδειξη σπηλιάς Ευριπίδη κ.λπ.), το σχέδιο επαναλειτουργίας του «Ήχος και Φως» σε συνεργασία με το ΕΕΑ, κ.ά.

Η κα Γκερέκου είπε ακόμα πως «η ανάδειξη της Αττικής ως γαστρονομικού προορισμού είναι πάγιος στόχος του Οργανισμού και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε μια εμβληματική δράση του ΕΟΤ σε αυτή την κατεύθυνση», ενώ  σημείωσε πως η Περιφέρεια Αττικής θα είναι συνεκθέτης του ΕΟΤ στο National Geographic Food Festival, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 16 και 17 Ιουλίου.

Τέλος, με αφορμή το project «Τριλογία της Αττικής» (Αθήνα-Λαύριο-Ελευσίνα), πρότεινε την ένταξη της Σαλαμίνας στο πλάνο ως ένα λιγότερο προβεβλημένο, όμως εξέχον ιστορικό και πολιτιστικό, τοπόσημο και κατ’ επέκταση την αντίστοιχη μετονομασία του project σε «Τετραλογία της Αττικής».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version