Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου” | Μπάγκειον Ξενοδοχείο| Τελευταία παράσταση 28...

“Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου” | Μπάγκειον Ξενοδοχείο| Τελευταία παράσταση 28 Ιουνίου 2022

Διασκευή – σκηνοθεσία:
Γεωργία Ανδρέου

Μπάγκειον Ξενοδοχείο

Τελευταία παράσταση
Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Φτάνει πια με την προκατάληψη ότι όλοι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι.
Θέλεις να είσαι δυστυχισμένος; Μπορείς! Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου.
Ένας πρακτικός οδηγός για τον σύγχρονο τρόπο ζωής

 
Αν δεν προλάβατε να κατακτήσετε τα μυστικά για μία υπέροχα «δυστυχισμένη» ζωή, έχετε μία τελευταία ευκαιρία αυτή την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στις 21:00 στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο (Πλατεία Ομονοίας 18).
 
Μετά από 4 συνεχόμενες sold out παραστάσεις και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η πρωτοποριακή σκηνοθέτις Γεωργία Ανδρέου και η ομάδα της σας προσκαλούν για μία τελευταία φορά να “φτιάξετε μόνοι σας τη δυστυχία σας” με πολύ χιούμορ και μουσική.
 
Η Γεωργία Ανδρέου συνεχίζει τις ευφάνταστες και ευρηματικές της δουλειές, εμπνεόμενη αυτή τη φορά από το ομώνυμο βιβλίο του Πωλ Βατζλάβικ, ένα χιουμοριστικό και σοβαρότατο εγχειρίδιο της «δυστυχίας» που έγινε γρήγορα μπεστ σέλερ σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γαλλία και η Ιταλία.
 
Πώς φτιάχνεται η δυστυχία; «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» μέσα από 13 πρακτικά μαθήματα που «παραδίδονται» από τους ηθοποιούς Αλεξάνδρα ΖώηΜάνο ΖούραΠάνο ΚορογιαννάκηΘωμά Σιέκα και Αντώνη Φλώρο.
 
Θέλεις να είσαι δυστυχισμένος; Ο Κώστας Δημουλέας θα σου δώσει τον ρυθμό μέσα από τις πρωτότυπες μουσικές του συνθέσεις, ο Βασίλης Μπαρμπαρίγος θα ντύσει τη δυστυχία σου με στυλ, η Ζέφη Μπαρτζώκα θα χορογραφήσει τη μελωδία της δυστυχίας και η Βασιλική Γώγου θα φωτίσει τα βήματά σου. Ακόμα να πειστείς; Προετοιμάσου…! Μαγικές σφαίρες, χειρομαντεία, ταρώ, ζώδια, καφεμαντεία… Τι περιμένεις; Είσαι έτοιμος να κατακτήσεις τους μηχανισμούς και τα μυστικά για μια υπέροχα δυστυχισμένη ζωή; Στο Μπάγκειον θα βρεις όλες τις απαντήσεις!
 
Σκηνοθετικό σημείωμα
Ο κόσμος μοιάζει να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο ή τουλάχιστον αυτό θα αναρωτιόμασταν, αν δεν γνωρίζαμε την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας, που είναι γεμάτη από μεγάλες περιόδους δυστυχίας και ανάπαυλες ευτυχίας. Χωμένοι όπως είμαστε σε μια δυστοπική ατμόσφαιρα, γύρω μας πανδημία, εγκλεισμός, πόλεμος, ανεργία, ρατσισμός, σεξισμός, κατεστραμμένες σχέσεις, ψεύτικοι έρωτες, η ανάσα μας συνθλίβεται ανάμεσα σε προσταγές τύπου «πρέπει να είσαι ευτυχισμένη», «πρέπει να είσαι αυθόρμητη», «πρέπει να κάνεις το σωστό».  Το γεγονός ότι καθημερινά βάζουμε δεκάδες παγίδες στον εαυτό μας και συνήθως πέφτουμε μέσα, προκαλώντας την ίδια μας τη δυστυχία, είναι το επίκεντρο της παράστασης.
Η έννοια της ευτυχίας και το πώς φτιάχνουμε τη δυστυχία μας είναι θέματα που με είχαν απασχολήσει από καιρό. Ίσως η δυστυχία μας να είναι απολύτως στο χέρι μας. Πηγές της δυστυχίας είναι η άγνοια, η αμάθεια, η άρνηση, ο σκοταδισμός και το να μην παίρνεις θέση στα πράγματα. Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για να βγει κανείς από την δυστυχία. Η αποδοχή, η κατανόηση και η συμπερίληψη. Όπως αναφέρουμε και στην παράσταση, ο Ντοστογιέφσκι λέει «Ο άνθρωπος είναι δυστυχής, γιατί δεν ξέρει ότι είναι ευτυχής. Αυτό είναι όλο». [Γεωργία Ανδρέου]
 
Video Trailerhttps://youtu.be/kqFuR8UMnHI
 
Ταυτότητα της παράστασης
«Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου»
Κωμωδία
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Πωλ Βατζλάβικ (Εκδ. Αλήστου Μνήμης)
Διάρκεια: 66 λεπτά
 
Συντελεστές:
Μεταφράση: Αντώνης Γκίκας
Διασκευή – σκηνοθεσία: Γεωργία Ανδρέου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κώστας Δημουλέας
Κοστούμια Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Κίνηση: Ζέφη Μπαρτζώκα
Φωτισμοί: Βασιλική Γώγου
Φωτογραφίες παράστασης: Ερρίκος Ανδρέου
Φωτογραφίες promo: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Video trailer: Ακριβή Κόλλια
Επικοινωνία: Δέσποινα Ερρίκου, Ράνια Παπαδοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Ράνια Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Abirato σε συμπαραγωγή με τις Blue Rosebud Productions και Loxodox Theatre Group
 
Ηθοποιοί: Αλεξάνδρα ΖώηΜάνος ΖούραςΠάνος ΚορογιαννάκηςΘωμάς ΣιέκαςΑντώνης Φλώρος.
 
Ευχαριστούμε για την ευγενική υποστήριξη τους Angelakis Digital και Carmen Dance Wear.
 
Παραστάσεις
Τελευταία παράσταση: Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στις 21:00
 
Εισιτήρια:
https://www.viva.gr/tickets/theater/ftiakse-ti-dystyxia-sou-monos-sou/
Τιμές εισιτηρίων:15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων), 8 ευρώ (ατέλειες)
 
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6955005859
 
 
Μπάγκειον Ξενοδοχείο
Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.