Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ» Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος!

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ» Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος!

Celestyal Cruises

Με πολύ πολύ αγάπη για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και με την ελπίδα να βρούμε ο καθένας μας τον τρόπο για να το προστατέψουμε από τους εαυτούς μας, ολοκληρώθηκαν οι περιβαλλοντικές δράσεις στη Ναύπακτο με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος!

Με στόχο την ενημέρωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών της Ναυπακτίας και ιδιαίτερα των νεότερων ηλικιών, ο Δήμος Ναυπακτίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  η ΓΕΦΥΡΑ Ρίου – Αντιρρίου και  η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», με τη σημαντική υποστήριξη της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου, υλοποιήσαν περιβαλλοντικές δράσεις, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση προϊόντων και συσκευασιών.

Από τις 11:00, τη Κυριακή 5 Ιουνίου, στον Κήπο του παλαιού ξενοδοχείου «Ξενία» στη παραλία Γριμπόβου, υλοποιήθηκαν ενημερωτικά βιωματικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών: Κατασκευές με υλικά που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα, με τον «Τροχό της ανακύκλωσης», με ψάρεμα ανακυκλώσιμων υλικών, με τοξοβολία & ανακύκλωση, με τσουβαλοδρομίες, ζωγραφική, μουσική και δώρα. Αυτά είναι μερικά από τα δρώμενα που αποσκοπούσαν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση παιδιών και γονέων. 

Παράλληλα μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου συγκεντρώθηκαν  στις 12:00 την ίδια ημέρα, στην άλλη πλευρά της πόλης (περιοχή Φλοίσβου/παραλία Ψανής), για παραλιακή ποδηλατάδα, περνώντας από το λιμάνι της πόλης και καταλήγοντας για άλλη μία φορά στον κήπο του «Ξενία» στο Γρίμποβο.

Τη Δευτέρα 06 Ιουνίου συνεχίστηκε η ευαισθητοποίηση με τους μικρούς μαθητές των 1ου , 3ου και 6ου Δημοτικών σχολείων Ναυπάκτου, να προχώρουν σε συμβολικό και βιωματικό καθαρισμό μικρού τμήματος της παραλίας Γριμπόβου, μεταφέροντας το μήνυμα για σεβασμό στο Περιβάλλον!  

Το πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ», το οποίο θα συνεχίσει να υλοποιείται κατά τη διάρκεια του έτους, εστιάζει σε δράσεις που επικεντρώνονται στη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον, την κυκλική οικονομία, τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Όλες οι δράσεις αποσκοπούν στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, η οποία είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

To περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.