Home Βουλή ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ_Παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές μέχρι το...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ_Παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές μέχρι το τέλος του 2022

«Η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που θα έρθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, παρατείνει για ένα ακόμα εξάμηνο και έως το τέλος του 2022, την ισχύ των μειωμένων συντελεστών στην εστίαση, στις μεταφορές και σε μια σειρά άλλων υπηρεσιών και προϊόντων όπως ο καφές, τα μη αλκοολούχα ποτά και οι υπηρεσίες που παρέχονται στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού.

Για τις μεταφορές και την εστίαση, η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ θα έχει θετικές συνέπειες και για τον τουρισμό μας», δήλωσε ο Μάνος Κόνσολας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του από τις 4 Απριλίου προς το Υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε  μεταφορές και εστίαση, μέχρι το τέλος του 2022.

Είχε επισημάνει ότι οι συνθήκες που επέβαλαν τη μετάταξη αυτών των υπηρεσιών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, όχι μόνο δεν έχουν αμβλυνθεί, αλλά, αντίθετα, επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο με την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα τόνιζε ότι η μείωση του ΦΠΑ σε μεταφορές και εστίαση:

1ον: Συνιστά ζωτικής σημασίας ζήτημα για τον ελληνικό τουρισμό και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, προκειμένου το τουριστικό προϊόν να μην είναι ακριβότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες.

2ον: Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version