Αρχική FedHATTA FedHATTA | Η σεζόν ξεκίνησε χωρίς ξενοδοχεία καραντίνας

FedHATTA | Η σεζόν ξεκίνησε χωρίς ξενοδοχεία καραντίνας

Επείγουσα ανάγκη διαχείρισης δυνητικών κρουσμάτων COVID

Τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαχειριστούν ενδεχόμενα κρούσματα covid αναζητούν τα τουριστικά γραφεία, τα οποία υποδέχονται στις πύλες εισόδου της χώρας μας την πλειοψηφία των ταξιδιωτών και παραμένουν κοντά τους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.

Βρισκόμαστε μόλις στην έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου και ήδη η Ομοσπονδία γίνεται αποδέκτης πληροφόρησης σχετικά με εξαιρετικά δυσάρεστα περιστατικά, καθώς δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από την πολιτεία τα ξενοδοχεία τα οποία θα λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία καραντίνας, όπως είχε γίνει τις δύο προηγούμενες χρονιές της πανδημίας.

Η Ομοσπονδία FedHATTA εδώ και μήνες ζητεί από τα αρμόδια Υπουργεία την κοινοποίηση καταλόγου με καταλύματα (είτε ξενοδοχεία, είτε ιατρικές δομές) στα οποία θα μπορούν να κατευθύνουν τα τουριστικά γραφεία ενδεχόμενα κρούσματα covid-19, τα οποία μπορεί να προκύψουν είτε κατά την άφιξη ταξιδιωτών στην Ελλάδα είτε κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα μας.  Είναι πολύ σημαντικό για τον κλάδο να έχει τη συγκεκριμένη πληροφόρηση αλλά και κάθε άλλου είδους οδηγίες έτσι ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα να διαχειριστεί με ταχύτητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ενδεχόμενα κρούσματα.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η χώρα μας ως εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δεν μπορεί να στοχεύει σε μεγάλους αριθμούς τουριστών και, ταυτόχρονα, εν μέσω της πανδημίας, να απαξιώνει τους επισκέπτες της που μπορεί να νοσήσουν.  Είναι απάνθρωπο, φιλοξενούμενοι στη χώρα μας, τη στιγμή που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, να διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει κατάλληλη δομή για τη φιλοξενία τους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.