Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Σπουδές και Επάγγελμα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Σπουδές και Επάγγελμα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

«Σπουδές και Επάγγελμα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση» ήταν ο τίτλος Ημερίδας Ενημέρωσης Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο (14/05) το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της Employ Edu Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Χρήστο Ταουσάνη.


«Το θέμα αυτό καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρο τώρα που βρισκόμαστε στο κατώφλι των πανελληνίων εξετάσεων, κατά τις οποίες τα παιδιά μας δίνουν έναν αγώνα ζωής και στη συνέχεια καλούνται να πάρουν την πιο σημαντική ίσως απόφαση για το μέλλον τους. Σε αυτήν την καίρια στιγμή, που μαθητές και γονείς χρειάζονται μια εξειδικευμένη συμβουλή, η ημερίδα αυτή δίνει σημαντικές απαντήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.
Δεκάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες που αναδύονται στη μελλοντική αγορά εργασίας αλλά και για τις σπουδές που μπορούν να ακολουθήσουν και για τις δεξιότητες που αυτές απαιτούν. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για όλες τις επιλογές που παρέχονται μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διάκριση στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης
Στο μεταξύ, την Παρασκευή 13 Μαΐου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Προτύπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος», που διακρίθηκαν στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης «Castello di Duino» και στον 6ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής του σχολείου.
Η τελετή ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και διοργανώθηκε από το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version