Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του τουριστικού ακινήτου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του τουριστικού ακινήτου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) ανακοινώνει την προκήρυξη της διενέργειας ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του τουριστικού της ακινήτου Ωκεανίδα στην Ακτή Βουλιαγμένης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ κατόπιν μακράς δικαστικής διαμάχης επί μία και πλέον δεκαετία, στην οποία συνετέλεσε και η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας, δικαιώθηκε δικαστικά από το Εφετείο Αθηνών, με αποτέλεσμα να θέσει τέρμα στην μακροχρόνια καταπάτηση του εν λόγω ακινήτου της, αποβάλλοντας τους αυθαίρετους κατόχους του και ανακτώντας και πάλι πριν λίγες ημέρες τον έλεγχο της Ωκεανίδας. Με τον τρόπο αυτό κατέστη δυνατή η προκήρυξη του παρόντος διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.  

Η Ωκεανίδα είναι ένα εμβληματικό κτίριο, εντός της Ακτής Βουλιαγμένης, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με την σύγχρονη ιστορία της ακτογραμμής της Αττικής.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και μεγάλης επιρροής έργο των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων Πρ. Βασιλειάδη, Π. Σακελλάριου, Εμ. Βουρέκα και του συνεργάτη τους Ν.Π. Χατζημιχάλη που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.

Το προς εκμίσθωση ακίνητο αποτελείται από γηπεδική έκταση επιφανείας 2.725 τ.μ., εντός της οποίας βρίσκεται το καφέ-εστιατόριο «Ωκεανίδα» που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 1.127,20 τ.μ., καθώς και οικίσκος επιφάνειας 27,20 τ.μ. Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης το ακίνητο εντάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Γ’. 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη τουριστικής ή/και επισιτιστικής επιχείρησης σύμφωνα με τις ισχύουσες στην περιοχή διατάξεις και η ενεργειακή αναβάθμισή του. Η διάρκεια της εκμίσθωσης προβλέπεται για 10 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας της ΕΤΑΔ με τον ανάδοχο.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εκμισθώσεων, Μισθώσεων, Παραχωρήσεων, Εκποιήσεων, Ανταλλαγών, Αγορών και Αντιπαροχών της ΕΤΑΔ. 

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς όρους του Διαγωνισμού, καλούνται να επισκεφθούν και να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr της ΕΤΑΔ. 

Σημειώνεται ότι η εγγραφή των ενδιαφερόμενων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό.

Προθεσμία και τόπος υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών του διαγωνισμού, ορίζεται η Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, 14:00 ώρα Ελλάδος, στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε., Βουλής 7 Σύνταγμα, Αθήνα (2ος όροφος – Πρωτόκολλο). Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της οικονομικής προσφοράς θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες που θα περάσουν επιτυχώς το στάδιο ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα e-mails: info@etasa.gr, largeproperties@etasa.gr και στο τηλέφωνο 210-3339660.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.