Αρχική Γαστρονομία Ο ΕΟΤ στηρίζει τη δημιουργία του Hellenic Center of Excellence for Health...

Ο ΕΟΤ στηρίζει τη δημιουργία του Hellenic Center of Excellence for Health and Wellness στην Κρήτη

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιούνται από αύριο Πέμπτη 5 έως την Δευτέρα 9 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης οι εργασίες της πρώτης προπαρασκευαστικής συνάντησης για τη δημιουργία στο νησί του Hellenic Center of Excellence for Health and Wellness (Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία).
 
Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου, που θα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και θα συνδέεται ακαδημαϊκά με το Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, ανήκει στον ομογενή καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, Στέφανο Κάλη. Ως στόχο έχει την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής, ενώ η επιλογή της Κρήτης έγινε επειδή η κρητική διατροφή αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο παράδειγμα υγιεινού τρόπου ζωής που αντανακλά τις προαναφερόμενες αξίες.  
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Amirandes» της εταιρείας Grecotel, που αποτελεί κεντρικό partner του Κέντρου καθώς πρωτοπορεί στην επιτυχημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα μέσω του βιολογικού κτήματός της Agreco στο Ρέθυμνο.
 
Στις εργασίες θα λάβουν μέρος σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης της διατροφής, της εκπαίδευσης και του υγιεινού τρόπου ζωής, που θα ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις σχετικά με το υπό δημιουργία Κέντρο, αλλά και την προετοιμασία διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Cretan Lifestyle», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.
 
Σημειώνεται, τέλος, ότι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την υλοποίησή του Κέντρου έγινε στο πλαίσιο κλειστού συνεδρίου που πραγματοποιείται χθες Τρίτη 3 και σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου στην Ακαδημία Επιστημών του Ποντίφικα (Βατικανό), με αντικείμενο τις αξίες του ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.