Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Δ.Ε.Ε.Π για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Η Δ.Ε.Ε.Π για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

«Σας ευχαριστούμε» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης της Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής και του Τομέα Υγείας, που πραγματοποιήθηκε χτες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Νοσηλευτικό Προσωπικό και στον υπεράνθρωπο αγώνα  που δίνει για να στηρίξει τη δημόσια υγεία, ειδικά τα τελευταία χρόνια στις συνθήκες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία έστειλε βιντεοσκοπημένη την ομιλία της καθώς απουσίαζε εκτάκτως σε Συνέδριο στα Χανιά, ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της κοινωνίας τους Νοσηλευτές για την προσφορά τους και αναφέρθηκε εκτενώς στις εφαρμοζόμενες πολιτικές για την Πρωτοβάθμια Υγεία και Περίθαλψη.

  «Φύλακες Άγγελους των ασθενών» χαρακτήρισε ο  Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τους νοσηλευτές, τονίζοντας ότι παρατείνεται έως το τέλος του έτους το Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό των Δομών Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με επάρκεια οι πολλαπλές ανάγκες.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξήρε το ρόλο των νοσηλευτών, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να στηριχτεί ο κλάδος και τόνισε ότι μόνον η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να το κάνει με ουσιαστικές πολιτικές.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Μαρίας Γκίνη, Προϊσταμένης Νοσηλευτικής του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, το οποίο ως Κέντρο Αναφοράς covid, επιτέλεσε ένα σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας, στη στήριξη των ασθενών και στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Η κ. Γκίνη, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της, απηύθυνε πρόσκληση προς την Πολιτεία:  «Επενδύστε στη Νοσηλευτική με σεβασμό, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανθεκτικό Σύστημα Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών σήμερα και στο μέλλον».

Οι διοργανωτές τίμησαν στο πρόσωπο των νοσηλευτών Μαρίας Γκίνη και Δημήτρη Πιστόλα,  Διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», όλους τους Νοσηλευτές και όλες τις Νοσηλεύτριες που δίνουν, υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, μάχη υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής, ενώ η Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Βανίτα Σωφρόνη δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή και της Νοσηλεύτριας, αισθανόμαστε ότι η ελάχιστη ανταποδοτική δική μας υποχρέωση, είναι να μην ξεχνάμε, να μην ξεχάσουμε. Γιατί σε μια εποχή που η ανθρώπινη ζωή γίνεται αναλώσιμη στο βωμό άδικών πολέμων, το υπόδειγμα της προσφοράς τους, την επαναφέρει στο επίκεντρο της πολιτισμένης ανθρωπότητας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αν Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος & Εντεταλμένος Τεχνικών έργων Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αχαρνών-Θρακομακεδόνων & Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Βρεττός, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γενικός Συντονιστής Κομματικών Οργανώσεων Αττικής Λεωνίδας Πιλιλίτσης, ο Τομεάρχης Βόρειας Αττικής Μανώλης Βελονάκης, η Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης Κλαίρη Σαραντάκου, Πρόεδροι ΔΗΜ.ΤΟ Αν. Αττικής, η Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Περιστερίου Βάσω Μπουραζά, ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαρνών Κώστας Βρεττός και ΟΝΝΕΔ Μαραθώνα Γιάννης Πέππας, μέλη του ΔΣ και της Διεύρυνσης της Δ.Ε.Ε.Π και των ΔΗΜ.Τ.Ο., , εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού & Διευθυντής Γραφείου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κονταδάκης.

 

Ο Τομεάρχης Υγείας Κώστας Στρίκος και ο Αναπλ. Τομεάρχης Παναγιώτης Δούρος ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους και έδωσαν με την ομιλία τους το δικό τους στίγμα στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.

Η Έλενα Σώκου,  Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, για άλλη μία φορά συντόνισε εξαιρετικά και αυτή την θεματική εκδήλωση με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.