Home Διαγωνισμοί Διεξαγωγή Διαγωνισμού ρομποτικής στη Δράμα κυριακη 8 Μαιου

Διεξαγωγή Διαγωνισμού ρομποτικής στη Δράμα κυριακη 8 Μαιου

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στο Δημαρχείο Δράμας, πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός “FIRST® LEGO® League Explore Δράμα” που φιλοξένησε τις ομάδες της περιοχής και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Eduact με τον Δήμο Δράμας και συντονιστές για την περιοχή τους εκπαιδευτικούς Γεώργιο Δώδο και Σοφία Χαραλαμπίδου. 

Το FIRST LEGO League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Τη σεζόν 2021-2022 οι ομάδες της FIRST® θα διερευνήσουν το μέλλον των μεταφορών. Από την αποστολή πακέτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μέχρι την παροχή βοήθειας σε καταστροφές και την αεροπορική διαμετακόμιση υψηλής τεχνολογίας, οι ομάδες θα φανταστούν ξανά ταχύτερες, πιο αξιόπιστες, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμες καινοτομίες στις μεταφορές που συνδέουν και αναπτύσσουν καλύτερα κοινότητες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2). 

Στο Φεστιβάλ αυτό συμμετείχαν σύνολο 23 ομάδες, στην κατηγορία του Explore και θα απονεμηθούν βραβεία σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη διαγωνιστικά.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: η Ο3 Out of Ordinary, επίσημος αντιπρόσωπος προϊόντων και επιμόρφωσης LEGO Education στην Ελλάδα, οι Χρυσοί Χορηγοί Προγραμμάτων της Eduact: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ και φυσικά ο Μεγάλος Χορηγός Προγραμμάτων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/. 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version