Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπογραφή νέας φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος

Υπογραφή νέας φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος

Foto Stolis Panagiotis / Photo Creation
Celestyal Cruises

Με σκοπό τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και τη συνεργασία σε φορολογικά θέματα, η Γαλλία και η Ελλάδα υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα μια Σύμβαση για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με φόρους εισοδήματος και την πρόληψη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και από τον  Patrick Maisonnave, πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Foto Stolis Panagiotis / Photo Creation
Foto Stolis Panagiotis / Photo Creation

Η Γαλλία χαίρεται για την υπογραφή της Σύμβασης που θα επιτρέψει την εφαρμογή των πλέον πρόσφατων διεθνών φορολογικών κανόνων και την μεγαλύτερη διαφάνεια στα θέματα αυτά, προς όφελος των ιδιωτών και των επιχειρήσεων, με στόχο τη διευκόλυνση της ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων γενικά και ειδικότερα των επενδύσεων.

Foto Stolis Panagiotis / Photo Creation
Foto Stolis Panagiotis / Photo Creation

Με την ευκαιρία της υπογραφής, ο Patrick Maisonnave δήλωσε :

« Χαίρομαι για την υπογραφή, σήμερα, νέας φορολογικής σύμβασης μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Δεδομένων των στενών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, ήταν απαραίτητη η υπογραφή νέας Σύμβασης η οποία λαμβάνει υπόψη τους πλέον πρόσφατους κανόνες του ΟΑΣΑ, σε αντικατάσταση της προηγούμενης η οποία υπεγράφη το 1963 με έναρξη ισχύος το 1965.

Foto Stolis Panagiotis / Photo Creation
Foto Stolis Panagiotis / Photo Creation

Η νέα σύμβαση αποτελεί πολύ σημαντική πρόοδο για τη διευκόλυνση της φορολογικής ασφάλειας και την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Θα υποβοηθήσει την ανάπτυξη των άμεσων επενδύσεων του κάθε Κράτους στο άλλο Κράτος καθώς επίσης και των επιχειρήσεων. Άλλωστε, η ημερομηνία της υπογραφής συμπίπτει με την επίσκεψη αποστολής γαλλικών επιχειρήσεων του MEDEF (Κινήματος των Επιχειρήσεων της Γαλλίας) οι οποίες ταξίδεψαν στην Ελλάδα με σκοπό τη διερεύνηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.

Μετά την υπογραφή, η Γαλλία θα προσπαθήσει να επικυρώσει το νέο κείμενο το ταχύτερο δυνατό ώστε να καταστεί γρήγορα δυνατή η έναρξη της ισχύος του. »

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.