Home Γαστρονομία Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προωθεί την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προωθεί την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης

Τη διάσημη παρουσιάστρια Diane Kochilas και το 11μελες συνεργείο της φιλοξένησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με στόχο να προβάλλει το αδιαμφισβήτητο ατού της πόλης.

Η εκπομπή “My Greek Table” της Diane Kochilas προβάλλεται στο PBS των ΗΠΑ καθώς και στο Cosmote TV στην Ελλάδα και παρουσιάζει την Ελλάδα, τα προϊόντα της, την ιστορία και τον πολιτισμό της με τον ωραιότερο τρόπο . 

Στον 4ο κύκλο της εκπομπής θα έχει  ειδικό αφιέρωμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τη μοναδική ελληνική πόλη που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO. 

Τη διαμονή ανέλαβε το ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel.

Ακόμη, σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, ο ΟΤΘ φιλοξένησε τον εκδότη Michael Potashnik του περιοδικού International Wine Review και  τον αρχισυντάκτη, κ. Donald Winkler, μετά από πρόταση του τμήματος Διπλωματίας Νέας Υόρκης. 

Το International Wine Review εκδίδεται κάθε δύο μήνες και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο και επαγγελματικό περιοδικό που απευθύνεται σε όλους τους δρώντες του εμπορίου οίνων στις ΗΠΑ (εισαγωγείς, διανομείς, λιανοπωλητές, sommeliers), παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες σχετικά με σημαντικά κρασιά και περιοχές με οινοποιεία σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τα οινοποιεία και τους οίνους, προβάλλονται από το περιοδικό και την ιστοσελίδα οι γεωγραφικές περιοχές των οινοποιείων ως τουριστικοί προορισμοί. 

Οι εκθέσεις του IWR επικεντρώνονται σε περιοχές και κρασιά που αποκτούν σήμερα εξέχουσα θέση στην αγορά. Πολλά από τα κρασιά που εξετάζονται από το περιοδικό είναι διαθέσιμα σε προτεινόμενους εμπόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προκειμένου να βοηθηθεί ο αναγνώστης να βρει συγκεκριμένα κρασιά, το περιοδικό παρέχει στοιχεία επικοινωνίας με τον παραγωγό ή τον εισαγωγέα.

Το περιοδικό διαθέτει ιστοσελίδα https://www.i-winereview.com/index.php στην οποία αναρτώνται αρκετά άρθρα του περιοδικού, ενώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ειδικών αφιερωμάτων, έχουν ξεκινήσει ένα Ενημερωτικό Δελτίο για τα οινοποιεία της Μακεδονίας.

https://i-winereview.com/blog/index.php/2021/10/25/wine-art-estate-creative-winemaking-in-macedonia-greece/

Τη διαμονή ανέλαβαν τα ξενοδοχεία Electra Palace Hotel και το Mediterranean Palace Hotel.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version