Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Των Αντρειωμένων τα Άρματα»

Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Των Αντρειωμένων τα Άρματα»

Περισσότεροι από 2000 επισκέπτες στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Ένα μεγάλο ταξίδι στην ιστορία της Κρήτης έφτασε στο τέλος του στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου. Περισσότεροι από 2000 επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι της Δημοτικής Πινακοθήκης τους 4 μήνες που διήρκησε η έκθεση, που οργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου, με τον οπλισμό που χρησιμοποίησαν οι Κρητικοί στους αγώνες για την Ελευθερία το 1821 και στις Επαναστάσεις που ακολούθησαν στο νησί, μέχρι την αποχώρηση των τελευταίων Τούρκων από το νησί. 

Μέσα από τη συλλογή του Ευτύχη Τζιρτζιλάκη ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και να θαυμάσει τον οπλισμό της εποχής εκείνης αλλά και τον λαϊκό πολιτισμό του νησιού, μιας και δεν ήταν μόνο μια έκθεση κειμηλίων, φόρος τιμής στους προγόνους, αλλά και μια ξενάγηση στην τέχνη, την τεχνική, την αισθητική και τις πεποιθήσεις της εποχής.

Τόσο η έκθεση όσο και ο τόμος που εκδόθηκε και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη με κατατοπιστικά κείμενα του συλλέκτη, ήταν υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version