Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό

Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό, τόνισε ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στους δημοσιογράφους, χθες Κυριακή 03, Απριλίου, 2022, κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό.

Είμαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά θεωρώ και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για να μεταφέρω, κατ’ αρχήν εδώ στην Οδησσό, βοήθεια. Ανθρωπιστική βοήθεια για την ελληνική ομογένεια, αλλά και για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης.

Από σήμερα θα λειτουργήσει ξανά το ελληνικό Προξενείο. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόξενο, τον κ. Δόχτση, και τους συνεργάτες του για το καθήκον τους και τον τρόπο με τον οποίο το επιτελούν. Η λειτουργία του Προξενείου θα βοηθήσει στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης της ελληνικής ομογένειας, αν χρειαστεί, από οποιοδήποτε περιοχή της Ουκρανίας μέσω της Οδησσού. Και θα υπογραμμίσει την ιστορική μας παρουσία σε αυτή την πόλη.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version