Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Η CELESTYAL CRUISES ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ...

Η CELESTYAL CRUISES ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η CELESTYAL CRUISES ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
(από αριστερά προς τα δεξιά): Leslie Peden, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής, Celestyal Cruises, καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων, Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ)

Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, πραγματοποίησε σήμερα δημοσιογραφική εκδήλωση σχετικά με τον απολογισμό της δράσης της για το 2021 και τον στρατηγικό σχεδιασμό της για την επόμενη χρονιά. Σε αισιόδοξο κλίμα και με ανανεωμένη διάθεση ανακοίνωσε τη δυναμική επανεκκίνηση των κρουαζιέρων της τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων στις 18 Απριλίου με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, τις οποίες θα συνεχίσει από τις 29 Απριλίου το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia. Την ίδια ημερομηνία το Celestyal Crystal αναλαμβάνει τις κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων. Η σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επισκεπτών έχει γίνει ήδη αντιληπτή από την πρόοδο των κρατήσεων και της ζήτησης, οδηγώντας σε θετικές εκτιμήσεις για το 2022.

Celestyal Cruises
(από αριστερά προς τα δεξιά): καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων, Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), Γιώργος Βακόνδιος, Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, Αλέξης Οικονόμου, Διευθυντής Ξενοδοχειακού Τμήματος & Εξυπηρέτησης Πελατών, Celestyal Cruises

Σύμφωνα με τον κ. Κρις Θεοφιλίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises: «Ξεκινάμε με ενθουσιασμό σε δύο περίπου εβδομάδες πιο σίγουροι και ανανεωμένοι, γνωρίζοντας καλά ότι προσφέρουμε αυθεντικές εμπειρίες κρουαζιέρας και έναν μοναδικό τρόπο να εξερευνήσουν οι επισκέπτες μας την Ελλάδα, τα νησιά και τον πολιτισμό της. H Celestyal Cruises διαθέτει ανεκτίμητη εμπειρία και γνώση για την ελληνική κρουαζιέρα και στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα μας.»

Προερχόμενη από μία απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις προηγούμενη περίοδο και παρά τις δυσκολίες, η Celestyal Cruises πραγματοποίησε το 2021 κρουαζιέρες από τα μέσα Ιουνίου έως και τα τέλη Αυγούστου, σημειώνοντας ικανοποιητική πληρότητα της τάξεως του 57%, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το μέσο όρο άλλων εταιρειών κρουαζιέρας που δραστηριοποιήθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα στην ίδια περιοχή. Παράλληλα, προσέλκυσε το 67,8% των επισκεπτών της από την εγχώρια αγορά και γειτονικές αγορές, ενώ βάσει ερευνών που διενήργησε εν πλω, ένα ποσοστό 97,8% των επισκεπτών της εκθείασε την εν πλω φιλοξενία, δίνοντας στην εταιρεία το έναυσμα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία δυναμικότερη επανεκκίνηση, φέτος.

(από αριστερά προς τα δεξιά): Βασίλης Καραχάλιος, Υπεύθυνος Πωλήσεων για την Ελληνική Αγορά, Celestyal Cruises, Μάριος Πολυδώρου, Διευθυντής Ανάπτυξης και Ταξιδιωτικής Εμπειρίας, Celestyal Cruises, Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, Celestyal Cruises, Leslie Peden, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής, Celestyal Cruises, Κατερίνα Αλιχανίδου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, Celestyal Cruises, καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων, Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), Αλέξης Οικονόμου, Διευθυντής Ξενοδοχειακού Τμήματος & Εξυπηρέτησης Πελατών, Celestyal Cruises, καπ. Βασίλης Γκάζικας, Διευθυντής Ναυτιλιακού Τμήματος, Celestyal Cruises

Ο κος Leslie Peden, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Celestyal Cruises, ανέδειξε στην ομιλία του τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας, όπου εκτός από το λιμάνι του Πειραιά,  προστέθηκαν τα λιμάνια του Λαυρίου και της Θεσσαλονίκης ως λιμάνια απο-επιβίβασης (home port) της εταιρείας. Συγκεκριμένα, για τη στρατηγική επιλογή της Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Ανάμεσα στους προορισμούς μας θα βρίσκεται και η ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία μας να είναι η μοναδική που θα την προσεγγίζει σταθερά σε εβδομαδιαία βάση και θα επιβιβάζει ταξιδιώτες, δίνοντας πρόσβαση στην κρουαζιέρα σε όλα τα Βαλκάνια και τη Β. Ελλάδα συμβαδίζοντας με τις προτεραιότητες της Ελληνικής πολιτείας για την καθοριστική σημασία του λιμανιού στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.»

Όσον αφορά στη συνεργασία με το Λιμάνι του Λαυρίου, ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ανέφερε ότι «…περιλαμβανόταν στο στρατηγικό σχεδιασμό της Celestyal Cruises εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς η αποκλειστική χρήση του επιβατικού λιμενικού σταθμού για τις μέρες που η εταιρεία θα έχει αναχώρηση και άφιξη θα εξασφαλίσει μια βελτιωμένη και ταχύτερη εμπειρία επιβίβασης και αποβίβασης.»

Click for Infographic

Στις αναφορές του, ο καπ. Γ. Κουμπενάς δεν παρέλειψε να τονίσει ότι σε μόνο δυόμισι μήνες λειτουργίας της εταιρείας η συνολική συμβολή της στην εθνική οικονομία άγγιξε τα €26εκ.. Πιο συγκεκριμένα αυτή αναλύεται σε €11εκ. σε ετήσιες άμεσες λειτουργικές δαπάνες και σε €15εκ. ετήσιες δαπάνες επισκεπτών σε λιμάνια από-επιβίβασης. Τέλος, οι 100 Έλληνες ναυτικοί και μέλη του πληρώματος που απασχολεί η εταιρεία αντιστοιχούν σε 20 μέλη πληρώματος φορτηγών πλοίων.

Κλείνοντας έδωσε έμφαση στη διαρκή και πλήρη ευθυγράμμιση της εταιρείας με τα μέτρα ασφάλειας και υγείας που ανακοινώνει η Διεθνής Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) και στην ενεργή συμμετοχή της στην επιτροπή EU Healthy Getaways για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων με στόχο την προστασία επισκεπτών, πληρωμάτων και των τοπικών κοινωνιών. Στα παραπάνω, προσέθεσε και τη στρατηγική συνεργασία της εταιρείας με την AtmosAir Solutions, την εταιρεία καθαρισμού αέρα εσωτερικών χώρων, με παράλληλη χρήση 100% εξωτερικού αέρα χωρίς ανακύκλωση και την εγκατάσταση φίλτρων, τύπου HEPA.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version