Home Αθλητικά Η Κρήτη υποδέχεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου U16 U18 U21

Η Κρήτη υποδέχεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου U16 U18 U21

Η Ελλάδα, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου βρέθηκαν στο επίκεντρο του διεθνούς ερασιτεχνικού μαχητικού αθλητισμού, φιλοξενώντας ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του έτους, τη διοργάνωση «ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ U16 U18 U21».   

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στο «Κλειστό Γυμναστήριο «Δυο Αοράκια Ηρακλείου», το τριήμερο 1,2,3 Απριλίου 2022. 

Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, καθώς θα λάβουν μέρος 26 κράτη, 750 αθλητές και αθλήτριες, 130 προπονητές, 50 διεθνείς διαιτητές. 

Στο Ηράκλειο βρίσκεται και η διοικητική ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ, της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου. 

Η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία εμπιστεύτηκε για μια ακόμη φορά τη διοργάνωση στην Ελλάδα, στο Ηράκλειο, στην Ελληνική Ομοσπονδία Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ, η οποία κάθε φορά που αναλαμβάνει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός κερδίζει τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου πραγματοποίησε ένα διεθνές event υψηλού οργανωτικού, αγωνιστικού και αριθμητικού επιπέδου. Οι υπερσύγχρονες τεχνικές υποδομές προσέφεραν θέαμα και εμπειρία ανάλογη των ολυμπιακών διοργανώσεων  ενώ η συνεχής αγωνιστική δράση  στους οκτώ ειδικά διαμορφωμένους αγωνιστικούς χώρους, έδωσε επί τρεις μέρες την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης να γνωρίσει το άθλημα του Ζίου Ζίτσου. 

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ), την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (JJEU), με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου-Ανάπτυξη Αθλητισμού. Τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJIF). 

Σε μήνυμα-χαιρετισμό που απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε: 

«Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση, στην οποία θα λάβουν μέρος 26 κράτη και περίπου 1000 αθλητές και αθλήτριες με τις τεχνικές τους ομάδες και τους διαιτητές. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού είναι αυτονόητο ότι στηρίζει και ενθαρρύνει κάθε δράση που προωθεί τον αθλητισμό στην κοινωνία. Είμαι βέβαιος ότι το κοινό θα απολαύσει το μοναδικό αυτό αθλητικό γεγονός. Η διεκδίκηση και η φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης, διότι πρόκειται για την καλύτερη επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρα μας. Αποτελεί το καλύτερα επενδεδυμένο κεφάλαιο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, διότι συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση και καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες». 

Σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν: 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης: «Μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση φιλοξενείται στο Ηράκλειο αυτές τις ημέρες. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου σηματοδοτεί την καθιέρωση του νησιού στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς τους, με την ελπίδα ότι και αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία. Η συμμετοχή 650 αθλητών από 25 χώρες θα προσφέρει μοναδικές στιγμές σε αθλητές και θεατές. Θερμά συγχαρητήρια στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου, στην Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου και σε όλους τους φορείς που υποστηρίζουν τη διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλους».

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς :«Καλωσορίζουμε ξανά στο Ηράκλειο και στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου για τις ηλικίες  -16, -18 και -21 ετών.

Νιώθουμε πάντα χαρά όταν υποδεχόμαστε στην πόλη μας αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για μια διοργάνωση που διεξήχθη για τελευταία φορά πριν την πανδημία και πάλι στο Ηράκλειο. 

Είναι λοιπόν ξεχωριστή τιμή αλλά επιβεβαίωση για εμάς ότι επιλέχθηκε εκ νέου ο τόπος μας για αυτούς τους αγώνες, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας, αλλά και οι ίδιοι αθλητές έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι από την παραμονή τους εδώ και από το επίπεδο της διοργάνωσης. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα. 

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ Μαρία Χαριτοπούλου: «Καλωσορίζουμε στην Ελλάδα, στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, όλες τις εθνικές αποστολές. Αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου σηματοδοτεί τη μετάβαση από την πανδημία του κορωνοϊού στην αθλητική δραστηριότητα. Το Ηράκλειο είναι η πόλη που φιλοξένησε το 2019 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ακολούθησαν δυο χρόνια δύσκολα λόγω της έξαρσης της πανδημίας και το 2022 επιστρέφουμε όλοι εδώ. Στο ίδιο μέρος, στο ίδιο στάδιο. Υγιείς και Δυνατοί. Σε αυτό τον υπέροχο τόπο, το άθλημα του Ζίου Ζίτσου γνωρίζει μεγάλες αγωνιστικές χαρές και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη στην Ελληνική Ομοσπονδία και στους ανθρώπους που απαρτίζουν το ελληνικό Ζίου Ζίτσου. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για την πολύ σημαντική υποστήριξη στο άθλημα μας, τον Δήμο Ηρακλείου και το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Ευχόμαστε σε όλους καλή και ασφαλή παραμονή. Καλούς αγώνες σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες».

Το μέλος της διοίκησης Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ Βαγγέλης Συνολάκης: «Έχουν σχεδιαστεί και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις μετακινήσεις των εθνικών αποστολών, την ασφαλή και άνετη παραμονή τους στο Ηράκλειο, καθώς και για την προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων και εμπλεκομένων στη διοργάνωση. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες της Γ.Γ.Α. θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός υψηλού οργανωτικού, αριθμητικού και  αγωνιστικού επιπέδου και καλούμε το κοινό να βρεθεί στις κερκίδες του υπερσύγχρονου σταδίου «Δυο Αοράκια», να απολαύσει το θέαμα και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών. Ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς, το υφυπουργείο Αθλητισμού, τους υποστηρικτές και όλους όσους βοηθούν και εργάζονται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζϊου Ζίτσου».

Με θερμά λόγια μίλησαν τέλος για την διοργάνωση των αγώνων στη Κρήτη ο Γενικός Γραμματέας της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου  Rick Frowyn και ο Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Michael Korn οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη και φιλοξενία. 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ JJEU

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ JJIF

ΧΟΡΗΓΟΙ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ANEK LINES
BLUE STAR FERRIES
ALTERLIFE ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
ΔΑΝΑΟΣ
ΣΕΛΗΝΑΡΙ ΝΕΡΟ 
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 
ΤΟΜΕΑΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

TV CRETA 
CRETA24.gr
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92.1

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version