Home Απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΤ για την αυριανή 24ωρη Πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΤ για την αυριανή 24ωρη Πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 24Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ‘’Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ‘’

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Αύριο  Τετάρτη    6.4.2022  η   ΓΣΕΕ  και   ΑΔΕΔΥ    πραγματοποιούν   μαζί   με  όλα  τα  Συνδικάτα,  τις Ομοσπονδίες,   και  τα  Σωματεία,   24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία, για να υπερασπιστούν το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Το   κεντρικό   σύνθημα  είναι ‘’ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ  Ο  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΒΓΑΙΝΕΙ  ‘’

 Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η  ΑΔΕΔΥ  και  η  ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.  

Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version