Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Η ΠΑΣΕΝΤ συμμετέχει τη Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στη Πανελλαδική Απεργία

Η ΠΑΣΕΝΤ συμμετέχει τη Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στη Πανελλαδική Απεργία

Celestyal Cruises

Η Πασεντ, στην ανακοίνωσή της, για τη συμμετοχή της στη Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου 2022, σημειώνει: 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΠ ΣΤΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ


Σε απόγνωση η καθημερινότητα των εργαζομένων που μετρούν ήδη 12 χρόνια οικονομικής αφαίμαξης. Οι διαδοχικές κρίσεις, τόσο η κρίση των μνημονίων αλλά και του covid19 τους έχουν εξαθλιώσει οικονομικά, δημιουργώντας ασφυκτικούς όρους διαβίωσης γι αυτούς και τις οικογένειές τους.

Τα τελευταία 12 χρόνια οι εργαζόμενοι ζουν με μείωση ή καθήλωση των μισθών τους, με ανενεργές τις περισσότερες Σ.Σ.Ε, πάγωμα τριετιών, υπερφορολόγηση των εισοδημάτων, χειροτέρευση των όρων εργασίας, αποκαθήλωση του συνόλου σχεδόν του εργατικού δίκαιου. Η ανεργία, η ευέλικτη απασχόληση, δημιούργησαν προβλήματα επιβίωσης, ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης. Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Κοινωνική

Πρόνοια, Δημόσιες Συγκοινωνίες, Λιμάνια, Αεροδρόμια, ιδιωτικοποιήθηκαν και τα κοινωνικά αγαθά έγιναν εμπόρευμα προς κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τη διαβίωση των μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων, των νέων.


Με πρόσχημα τη διαχείριση της πανδημίας του covid19, η κυβέρνηση βρήκε την αφορμή για να αποτελειώσει ότι είχε απομείνει. Υλοποιείται η πλήρης διάλυση της Δημόσιας Υγείας προς όφελος της ιδιωτικής, στη Παιδεία έχουμε επιστροφή σε αντιλήψεις και πρακτικές του μεσαίωνα, επικίνδυνες για το μέλλον των παιδιών μας.

Η ακρίβεια, η κερδοσκοπία, η φτωχοποίηση, η κοινωνική αποξένωση, ο αυταρχισμός και η καταστολή σε πολλά επίπεδα της ζωής μας, ο περιορισμός συνδικαλιστικών και δημοκρατικών μας ελευθεριών δείχνουν μια εικόνα από το παρελθόν, που ζούμε σήμερα.

Το δίδαγμα είναι μεγάλο για τους εργαζόμενους! Μέχρι εδώ, θυσιάσαμε το μέλλον των παιδιών μας με την ανοχή μας. Μέχρι εδώ, πρέπει να ζήσουμε, να σηκώσουμε κεφάλι να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας, το δικαίωμα στη ζωή, το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ να διεκδικήσουμε τη ζωή μας, να σταματήσουμε να πληρώνουμε εμείς τις κρίσεις για να πλουτίζουν οι πλούσιοι. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα μέλλον με ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Υπογραφή των Σ.Σ.Ε και να κηρυχθούν Υποχρεωτικές


Κατάργηση της ΠΥΣ 6/12 Αυξήσεις, ενεργοποίηση του επιδόματος τριετιών


Καμία απόλυση μετά τη λήξη των Αναστολών και του προγράμματος Συν Εργασία


Πραγματική αποκατάσταση και ενίσχυση του ΣΕΠΕ


Εντατικοί έλεγχοι των Επιθεωρήσεων στο πλάι των εργαζομένων.


Μέτρα ενίσχυσης για να αντιμετωπιστεί η ακρίβει
Αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων για να μην αποκλείεται το σύνολο των εργαζομένων από τα διάφορα ενισχυτικά προγράμματα

Μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθού


Λεφτά στην υγεία και στη παιδεία. Με προσλήψεις να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία και στα σχολεία.


Απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να δοθεί τέλος στην απίστευτη και απάνθρωπη ταλαιπωρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, από την έλλειψη προσωπικού και τις απαράδεκτες επιλογές του υπουργείου που μας ταλαιπωρούν καθημερινά.


Ενίσχυση των μέτρων προστασίας της μητρότητας και πραγματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή τους, να σταματήσει η ανεξήγητη και παράλογη εξαίρεση των εργαζομένων γυναικών στη ναυτιλία από τη παροχή του 6μηνου του ΟΑΕΔ.


Κατάργηση του ΓΕΜΗΣΟΕ Όχι στην αστυνόμευση της συνδικαλιστικής δράσης


Μέτρα ρύθμισης και ελέγχου της τηλεργασίας


Όχι στον πόλεμο, καμιά εμπόλεμη εμπλοκή της χώρας μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.