Αρχική Αθλητικά Δημήτρης Φραγκάκης: «Ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας προβάλει τουριστικά τη χώρα διεθνώς»...

Δημήτρης Φραγκάκης: «Ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας προβάλει τουριστικά τη χώρα διεθνώς» -Ο ΕΟΤ μεγάλος χορηγός στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που ξεκινάει από την Κρήτη

Με την σημαντική υποστήριξη του ΕΟΤ ξεκινάει την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, μια παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που φέρνει την χώρα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και την βάζει ξανά στην πρώτη γραμμή της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας. Ο φετινός αγώνας έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) για το 2022, με τη συμμετοχή 147 αστέρων του αθλήματος από 19 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία, είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό γεγονός που προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα και τις φυσικές ομορφιές της. Η Κρήτη, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Ήπειρος είναι χαρακτηριστικοί τουριστικοί προορισμοί, οι οποίοι ενισχύονται όχι μόνο από τους ποδηλατικούς αγώνες, αλλά και από τις παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των πέντε αγωνιστικών ημερών. Ο ποδηλατικός γύρος έχει ως στόχο να αναπτύξει το άθλημα της ποδηλασίας στην Ελλάδα και να συμβάλει στη δημιουργία μιας σύγχρονης ποδηλατικής κουλτούρας στους πολίτες που περνάει και μέσα από τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Η πρώτη διαδρομή (εταπ) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου ξεδιπλώνει όλη την ομορφιά της Κρήτης, ξεκινάει από το Ηράκλειο, συνεχίζει στο Ρέθυμνο και τερματίζει στο Παλιό Λιμάνι στα Χανιά. Οι επόμενες τέσσερις απαιτητικές διαδρομές διασχίζουν την ηπειρωτική Ελλάδα, σε διαδρομές από το ΟΑΚΑ μέχρι την Ιτέα, από τους Δελφούς μέχρι την Καρδίτσα και τη Λάρισα και από την Καλαμπάκα μέχρι τα Ιωάννινα που θα γίνει και ο τερματισμός του πέμπτου εταπ. Το πελοτόν θα περάσει συνολικά από πέντε περιφέρειες, 11 νομούς, 28 πόλεις και θα καλύψει περισσότερα από 858 χιλιόμετρα με φόντο το μεσογειακό ελληνικό τοπίο.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα διεθνή αθλητικά δίκτυα ενώ η Eurovision έχει ετοιμάσει μια σύγχρονη τηλεοπτική παραγωγή που θα διανείμει τη δράση του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα και θα αναδείξει τις ομορφιές των περιοχών από όπου θα περάσει το πελοτόν το πενθήμερο της αγωνιστικής δράσης (27/4-1/5), σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του πλανήτη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που θα βρίσκεται στα Χανιά για τον τερματισμό του πρώτου εταπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου και την πρώτη τελετή βράβευσης των αθλητών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αναβίωση του ποδηλατικού γύρου Ελλάδος είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στη χώρα. Παράλληλα όμως αποτελεί και μια σημαντική ευκαιρία τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ο ΕΟΤ συνεχίζει να είναι παρών στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και να αξιοποιεί τις ευκαιρίες για προώθηση του αθλητικού τουρισμού. Η εμπειρία για τον αθλητή-ποδηλάτη αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την τουριστική εμπειρία που μπορούν να ζήσουν οι ταξιδιώτες μας. Προχωράμε με σταθερά και καλά σχεδιασμένα βήματα προς την ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας, σε όλη τη χώρα κι όλες τις εποχές του χρόνου.  Είμαι υπερήφανος που ο ΕΟΤ συμμετέχει ενεργά στην αναβίωση και στην εξέλιξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας κι εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.