Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς του ξενοδοχείου Patmos Aktis...

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites and SPA

 

Σε συμφωνία εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας που θα συσταθεί δια εισφοράς της αποσχισθείσας δραστηριότητας του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & SPA (“Patmos Aktis”) από την εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΚΩΣ Α.Ε., συμφερόντων της Οικ. Νικολάου Πουλιού προχώρησε το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (“SMERC”). 

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο λειτούργησε αρχικά ως ΞΕΝΙΑ και σήμερα, αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων στο ιερό νησί της Πάτμου. Ένα νησί των Δωδεκανήσων, το οποίο ως γνωστόν έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με ιστορική σπουδαιότητα, θρησκευτική παράδοση αιώνων και αρχιτεκτονική μοναδικότητα. Το Patmos Aktis βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Αιγαίου, στον κόλπο του Γροίκου, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. 

Το SMERC φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ποιοτικά και να επεκτείνει τις υποδομές φιλοξενίας του ξενοδοχείου, αυξάνοντας σημαντικά τη δυναμικότητα των 175 κλινών που διαθέτει σήμερα.  Επιπροσθέτως,  σχεδιάζεται να προστεθούν  παραδοσιακά οικοδομικά στοιχεία της Πάτμου στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο, αναδεικνύοντας, περαιτέρω, τα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του νησιού. Στόχος είναι η εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον, την οικολογία και την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της, ώστε το Patmos Aktis να αποτελεί έναν μοναδικό χώρο ξεκούρασης, φιλοξενίας και γαλήνης.

 «Όραμά μας είναι, μέσα στα επόμενα έτη, το Patmos Aktis να καθιερωθεί για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς, ποιοτικούς, όμορφους και μοναδικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση ύψους συνολικά € 17 εκατ., αξιοποιεί τη δυναμική αύξηση της ζήτησης στον τομέα της φιλοξενίας τα τελευταία χρόνια, ο οποίος είχε πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Αποτελεί δε, ένα ακόμη έμπρακτο παράδειγμα της αποστολής του Ταμείου μας, να επενδύει σε ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης και δυνατότητες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, προσθέτοντας αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους και δημιουργώντας, παράλληλα, νέες οικονομικές ευκαιρίες και δυνατότητες στην τοπική κοινωνία και την ελληνική οικονομία» αναφέρει ο Πρόεδρος του SMERC, Νίκος Καραμούζης.  

«Η Οικ. Νικολάου Πουλιού, δημιουργός του Patmos Aktis, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, θα συνεχίσει να στηρίζει το εγχείρημα, βοηθώντας με την πολύτιμη εμπειρία και γνώση του κλάδου και της περιοχής», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καραμούζης.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά από την 3η Ιουνίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.